The Lords of the Fallen (2) dolazi u 2023.

The Lords of the Fallen (2) dolazi u 2023.

0

Nastavak soulslike igre Lords of the Fallen najavljen je još 2014., ali je s razvojem uistinu krenuo tek oko 2020. Nakon iznenadnog pojavljivanja na Gamescom Opening Night Live-u 2022., mogli smo vidjeti da se mnogo toga promijenilo. Za početak, nastavak se sada zove The Lords of the Fallen i sprema se za skoro lansiranje. Evo što znamo o nadolazećem nastavku akcijskog RPG-a.

Piše: Iva Ledinščak

Nasljednik igre Lords of the Fallen najavljen je na Opening Night Live na Gamescomu s novim kinematografskim trailerom. Sada s ‘The’ na početku, The Lords of the Fallen nastavit će se na mračan fantasy soulslike RPG iz 2014., samo tisuću godina kasnije.

Odvijat će se u zemlji zvanoj Adyr, preko dva paralelna svijeta, svijeta živih i mrtvih, i rasprostirat će se preko pet puta većeg područja od onog u prethodnoj igri. Kao što je prikazano u traileru, glavni lik ima pristup svjetiljki koja im omogućuje “prijelaz između svjetova”. Nejasno je kako će to izgledati u praksi, ali čini se da je navigacija između svjetova glavna mehanika u nadolazećem nastavku.

Igra će sadržavati NPC questove, uvjerljive i zanimljive likove, brz i fluidan sustav borbe s čarolijama i oružjem te potpunu customizaciju likova. Imat ćete mogućnost prilagoditi svoj lik, s devet različitih klasa koje možete izabrati, od građe lika do čarolija koje može koristiti. Također će sadržavati brzu borbu s više od 100 različitih oružja na raspolaganju, slično soulslike igrama koje su ga inspirirale.

The Lords of the Fallen također će uključivati online co-op i PvP modove. Ono što je najvažnije, igra će imati neprekidnu online co-op opciju za dva igrača. Budite oprezni da vas ne napadnu drugi igrači dok putujete kroz Adyr!

Original je razvio Deck13 Interactive, CI Games studio, koji je nastavio stvarati još jedan soulslike: The Surge. Sada igru razvija Hexworks (također CI Games studio, najpoznatiji po svom radu na Sniper Ghost Warrior serijalu) te će ju pokretati Unreal Engine 5 na platformama PC, PS5 i Xbox Series X/S.

Hexworks predvode izvršni producent Saul Gascon (Dead by Daylight, PayDay 2) i kreativni direktor Cezar Virtosu (Shadow of the Tomb Raider, Assassin’s Creed: Origins).

The Lords of the Fallen je spiritualni nasljednik kojeg su fanovi originalnog naslova oduvijek željeli“, rekao je Virtosu. “Igra je znatno veća, s golemim, međusobno povezanim dvostrukim svijetom podijeljenim između područja živih i mrtvih, koji igrači mogu istraživati sami ili s prijateljima. Mračnija je i izazovnija, s bržom soulslike borbom, jačom tematikom, bogatijom pričom, dubljim RPG sustavima i očaravajućim storytellingom.”

Kao što je najavljeno tijekom Gamescom Opening Night Live-a 2022., The Lords of the Fallen je predbilježen na izlazak u 2023. godini. Još nema točnog datuma, a nakon burnog razvojnog ciklusa, ponovne odgode nisu tako nevjerojatne. Za sada se nadamo da će stvarno izaći sljedeće godine.

Potpuni gameplay za ovaj reboot bi trebao biti objavljen kasnije ove godine, ali za sada možete pogledati kinematografski trailer za detalje o samoj priči i svijetu igre.