The Last of Us dolazi na PC – at last

The Last of Us dolazi na PC – at last

0

Ne stišava se hype oko franšize The Last of Us. Tek što je završila prva sezona hvaljene TV-serije, fanovi se već pitaju kad će druga. A u međuvremenu, The Last of Us: Part I konačno dolazi i na PC.

Zvuči nevjerojatno ali od prvog pojavljivanja igre The Last of Us prošlo je već deset godina. Sve bi, vjerojatno, palo u zaborav da prije par godina nije izašao The last of Us: Part II, a prošle godine programeri su se odlučili remakeom revitalizirati i Part I. Sve je to izašlo za Playstation 4 i 5, a vlasnici PC-a strpljivo su čekali. No došao je i taj dan. Taman kad je TV-serija ponovo popularizirala ovu igru, evo je konačno i na PC-u. The Last of Us: Part I dolazi 28. ožujka.

Ne možemo se oteti dojmu da će ova konverzija biti odrađena baš kako treba. Prije svega, tu je nekoliko novih mogućnosti unutar igre koje dolaze s PC verzijom. Pripremite se na otključani frame-rate koji će itekako iskoristiti svi vlasnici high-end mašina. Vaš PC nije toliko nabrijan? Mislili su i na vas jer će igra imati podršku za AMD FSR 2, kao i za Nvidiu DLSS. Ove će mogućnosti izvući maksimum iz vaših grafičkih kartica, omogućiti skaliranje i oštriju grafiku. Za one koji vole patnju tu je Permadeth mod. Bilo ga je i u Playstation verziji ali ne tako strogog kao ovdje. Uz ovaj mod, izgubite li život krećete ponovo od samog početka, a sav dotadašnji napredak se briše.

I na kraju tu je Speedrun mod , za one koji ne žele uživati u priči i igri, već srušiti rekord u brzom završavanju igre. Nekom liku s Playstationa to je pošlo za rukom u 3 sata. Želite li srušiti njegov rekord eto veselja za vas.