The Day Before ponovo je odgođen na novih 9 mjeseci

The Day Before ponovo je odgođen na novih 9 mjeseci

0

Jedna od najiščekivanijih prošlogodišnjih igara, The Day Before, ponovo je dobila debelu odgodu, ali i 10-minutni prikaz gameplaya da nam ta odgoda još teže padne. Neki se pitaju da li ova igra uopće postoji?

Prvotno najavljena za ljeto 2022. iz razloga prijelaza na Unreal 5 engine igra je bila odgođena na čak 9 mjeseci. Kako se počeo bližiti 1. ožujak očekivanja igrača počela su rasti, a onda opet hladan tuš. Ovih dana programeri Fntastica obznanili su kako igra neće ugledati svjetlo prije kraja studenog ove godine. Razlog je ovoga puta nekakav spor oko prava sa Steamom. Baš!

Podsjetimo, riječ je o MMO survival hororu s postapokaliptičnim scenarijem u kojem svijet po 101. put biva uništen zombi apokalipsom, a malobrojni preživjeli osuđeni su na tumaranje zapuštenim gradovima u potrazi za resursima. To je ujedno i kratki sažetak jučer objavljenog gameplaya. U njemu iz trećeg lica pratimo naoružanu djevojku s ruksakom na leđima i kosom svezanom u rep kako trči gradskim ulicama te povremeno upuca kojeg nesretnog zombija. Čini se da će zombiji ovoga puta moći trčati i da neće biti neophodan headshot da bi ih upokojili. Sve skupa neodoljivo nalikuje na, dakako, The Last of Us.

Najnovija prezentacija igre izgleda zaista odlično i s obzirom da se radi o čistom gameplayu, ako je igra doista stvarna, ostaje dojam da je u posljednjoj fazi izrade. Tim prije je teško prihvatiti da ćemo je čekati sve do sljedeće zime, ako ne i duže.