Pet igara vrijednih pažnje u veljači

Pet igara vrijednih pažnje u veljači

0

Nakon beskrajnog siječnja s već tradicionalno malim brojem hit-igara (Forspoken, Dead Space…) stiže nam veljača u kojoj se primjećuju veća gibanja u gaming industriji. Predstavljamo vam pet najatraktivnijih naslova koji izlaze na tržište u narednih 20-ak dana.

Upravo danas trebala bi izaći sci-fi avantura Deliver Us Mars, nastavak igre Deliver Us Moon, sa svojom čudesnom animacijom i pričom o djevojci koja u bespućima svemira traži svoga oca. Za njim je raspisana potjernica pa ga osim vlastite kćeri traže i lovci za ucjene. Za tjedan dana izlazi možda i najzvučnije ime mjeseca – Hogwarts Legacy. Riječ je o RPG-u smještenom u svijet Harry Pottera, samo bez Harry Pottera. Iz nekog razloga programeri su igru vremenski smjestili u godinu 1800-i-neku, dakle vrijeme daleko prije Harryja, Rona i Hermione. Pa iako se nećete družiti s omiljenim likovima, moći ćete iskusiti sve čari studentskog života u Howartsu na koji stižete kao brucoš.

Sredinom mjeseca izlazi FPS Atomic Heart izlizane ali aktualne tematike o Rusima potpomognutima robotima i umjetnom inteligencijom, a sve skupa smješteno je u nekakvu alternativnu hladnoratovsku stvarnost. Ovaj vizualno impresivni čušpajz skuhao je programerski tim Mundfish kojem je ovo debitantski uradak.

Na kraju mjeseca očekuje nas izlazak igre Company of Heroes 3, najnovijeg izdanja iz svima poznatog serijala koje je trebalo izaći još prošle jeseni, kao i izlazak posljednje u nizu brojnih ekspanzija za Destiny 2. Pod naslovom Lightfall, ovaj puta Destiny nas vodi u cyberpunk ugođaj gradova na planeti Neptun. Najavljene su nove intrige, saveznici i neprijatelji koji će nam se predstaviti s Lightfallom posljednjeg dana veljače.