Tencent radi na mobilnoj verziji igre Elden Ring

Tencent radi na mobilnoj verziji igre Elden Ring

0

Prema informacijama s kojima raspolaže Reuters, jedan od najvećih proizvođača i distributera video igara na svijetu, kineski Tencent, radi mobilnu verziju igre Elden Ring.


Obzirom da je Tencent do sada za mobilne platforme razvio igre COD Mobile i PUBG Mobile koje su se neko vrijeme držale na vrhu ljestvica mobilnih igara za Android i iOS, ova informacija nam ne djeluje neobično, jer kineski developer sigurno očekuje da bi s igrom na čijem je razvoju sudjelovao autor Igre prijestolja George R.R. Martin, mogao poharati tržište, obzirom da se radi o jednoj od najboljih i najpopularnijih igara za PC i konzole.

Pored toga, za očekivati je da će Elden Ring Mobile stići i na PC (opet), obzirom da Tencent ima vlastiti GameLoop emulator koji omogućuje da većinu njegovih mobilnih naslova igrate i na Windows računalima.

Reuters kaže da će mobilna verzija Elden Ringa biti besplatna, s opcijama kupnje unutar igre, što također zvuči uvjerljivo, jer su takav model s mikrotrasakcijama imali i u PUBG Mobile i CoD Mobile, pri čemu su se kupnje odnosile isključivo na kozmetiku, što znači da naslov ne bi smio postati “pay-to-win“, obzirom da su takvi modeli monetizacije odavno propali.

Inače, Tencent i Sony su kupili 30 posto udjela u FromSoftwareu, japanskom developeru koji stoji iza Elden Ringa, još 2022. godine.

Vjerujemo da bi Elden Ring Mobile mogao postati novi veliki hit kineske kompanije.