Što nam donosi SAINTS ROW i tko će ga sve moći zaigrati?

Što nam donosi SAINTS ROW i tko će ga sve moći zaigrati?

0

Osim što su nam se prije nekoliko dana počela otvarati vrata priče nadolazećeg naslova, saznali smo i sustavne specifikacije za njegovo pokretanje.

Za dva dana, 23. kolovoza, nam na Xbox Series X/S, Xbox One, Stadia, PlayStation 5 i PlayStation 4 konzole te PC dolazi reboot naslova SAINTS ROW. Prvi glas o ovom rebootu čuli smo prije otprilike godinu dana, a izlazak smo trebali doživjeti još u veljači.

Dobrodošli u Santo Ileso

Santo Ileso fikcijski je gradić u Americi, prepun kriminala i borbe za moć ili pravdu. U tome gradu živi i grupa mladih prijatelja čiji je cilj osnovati vlastitu kriminalnu organizaciju (imena Svetci), popeti se na sami vrh njihovih ljestvica te zavladati gradom.

Sada Saints Row iza sebe ostavlja cijeli spektar likova, gradiće Stilwater i Steelport, a igrač će preuzeti ulogu The Bossa, mladog člana bande koji odluči napustiti svoju staru ekipu i osnovati novu kako bi preuzeo Santo Ileso od njegova tri dosadašnja voditelja – Los Panterosa, Idolsa i Marshall Defense Industriesa.

Piše: Matija Ančić

Ono što možemo vidjeti na mapi, koju je moguće pronaći na ovome linku, jesu kratke informacije o svakom području i što se ondje može raditi. Primjerice, poželimo li otići u Marina del Lago, pritiskom na ikonicu koja prikazuje slovo “i” možemo vidjeti da je riječ o okrugu u kojem se obavlja kupovina. Ondje je moguće pronaći Školu za Arhitekturu i Dizajn, luksuzne hotele i odmarališta, La Galleria shopping kompleks, jahtaški klub i jezero.

Kako to obično biva u Saints Rowu, trailer prikazuje vrhunsku akciju likova koji izvode svoje ikonične hrvačke poteze, vožnju automobila sa strane velikih plakata i jahanje na krilima padajućeg aviona. Nova nam se ekipa, prema viđenome, čini kao skupina milenijalaca koja se žarko želi istaknuti i dovesti stvari u svoj red i predstaviti svoja pravila uz notu humora i cinizma.

Bilo jednom na Divljem zapadu

Glavne prodajne točke Saints Rowa jesu prisustvovanje rađanju Svetaca i praćenje njihove kriminalne i humoristične priče od samog početka, otkrivanje čudnovatog i divljeg Zapada kroz Santo Ileso, gradnja vlastitog carstva kriminala, pucanje iz mnoštva oružja (PUNO pucanja i MNOGO oružja), skakanje iz helikoptera u avione, iz aviona na motore, s motora u auta, iz auta na hoverboardove i raznošenje svega što se nađe na putu, kreacija vlastitog Bossa kakvog ste mogli zamisliti samo u svojim snovima, a uz sve to i nezaboravno drop-in/dropout co-op iskustvo.

Igru možete prednaručiti na ovome linku u standardnoj (€59,99), zlatnoj (€89,99) i platinastoj (€99,99) verziji. Također, ukoliko se registrirate i otvorite Saints Row račun kao poklon ćete dobiti besplatno oružje – Marshall Rocket Launcher.

Kako biste bili sigurni da vaše računalo može pokrenuti SAINTS ROW, na sljedećoj slici donosimo vam potrebne sustavne specifikacije. Vidimo se preksutra u Santo Ilesu!