Što će Unknown Worlds pokazati na Gamescomu?

Što će Unknown Worlds pokazati na Gamescomu?

0

Direktor igre Subnautica i suosnivač Unknown Worlds Entertainmenta, Charlie Cleveland, službeno će otkriti detalje novog IP-ja smještenog u ”znanstveno-fantastični svijet s maštovitim gameplayem na poteze”. Video će biti prikazan 23. kolovoza tijekom Opening Night Livea, reklamnog grand slama koji označava početak Gamescoma.

Piše: Iva Ledinščak

Kao što je svima poznato, Unknown Worlds već neko vrijeme radi na tajanstvenoj novoj igri. Nečem potpuno različitom od njihovih prethodnih naslova otkad ih je Krafton preuzeo. Nova igra će biti strateška igra na poteze, smještena u neviđeni znanstveno-fantastični svijet i bit će potpuno drugačija od svega na čemu je Unknown Worlds radio do sada.

Još od prve najave, detaljnije informacije su bile prilično dobro čuvane od javnosti, ali sada kada je Unknown Worlds potvrđen na Gamescomu 2022 25. kolovoza, konačno ćemo moći vidjeti na čemu su radili. Charlie Cleveland, suosnivač studija, potvrdio je da će gameplay nove igre predstaviti putem livestreama​​ tijekom Opening Night Livea.

Slavna Subnautica

Subnautica je prvi put bila najavljena 2013., počela s ranim pristupom 2014. i dobila svoje konačno izdanje 2018. godine. Tri godine kasnije dobila je nastavak, Subnautica: Below Zero. Igra je brzo osvojila svijet kao jedna od kultnih igara preživljavanja.

Kreatori su osmislili igru bez elemenata borbe, koristeći okruženje i raznolik morski život kako bi stvorili atmosferu koja na trenutke graniči s užasom. Igračima je tako na jednom mjestu bilo dostupno i zabavno i uznemirujuće iskustvo, što se pokazalo i više nego dobrim receptom za uspjeh.

Što očekivati?

S uspješnim igrama iza sebe i novim vlasnikom u Kraftonu, uzbudljivo je iščekivati što će Unknown Worlds postići svojim prelaskom u žanr strategije na poteze.

Gamescom 2022 bi se trebao održati od 24. do 28. kolovoza, istovremeno na licu mjesta u Kölnu i online. Posjetitelji Gamescoma će se moći dočepati igre koju Unknown Worlds najavljuju, kao i dobiti priliku sudjelovati u “Iskustvu skeniranja bioprocesiranja zatvorenika Callisto Protocola”, a možemo očekivati i brojne druge najave i novosti.