Sony radi film s PlayStation game engineom Dreams

Sony radi film s PlayStation game engineom Dreams

0

Sony Pictures Classics je kupio prava na izradu animiranog filma pod nazivom A Winter’s Journey, koji će djelomično biti izrađen korištenjem PlayStationovog game-builder softvera pod nazivom Dreams.

Film će biti izrađen u kombinaciji živih glumaca, računalne animacije i rukom crtanih scena, a predstavlja adaptaciju 24 pjesme za pjevače i klavir poznatog kompozotora Franza Schuberta.

adnja filma prati priču o zaljubljenom pjesniku koji kreće na opasno putovanje koje ga vodi preko planina i snijega u Bavarskoj 1812. godine-

Softver Dreams izvorno je kreirao Media Molecule, studio koji je s njim napravio igru LittleBigPlanet za PS4, a između ostaloga se koristi za kreiranje igara i realističnih prikaza prirode.

Ovo će biti prvi puta da se taj game engine koristi u igranom filmu, a snimanje bi trebalo početi u lipnju u Wrocławu, u Poljskoj, s glumcima među kojima su John Malkovich i Jason Isaacs.

Dreams se trenutno može kupiti u američkom PlayStation Storeu za 10 dolara, pa ako imate mabicija za neki svoj projekt, navalite.