Sony radi adapter koji će omogućiti korištenje PS VR2 na PC računalu

Sony radi adapter koji će omogućiti korištenje PS VR2 na PC računalu

0

Sony je početkom ove godine rekao da namjerava omogućiti korištenje PS VR2 headseta izvan PS5 ekosustava, odnosno pružiti mogućnost da ga koriste i gameri na PC računalima, a također je naveo da su ga počeli testirati na nekoliko VR naslova za računala s Windowsima 11.

Prema informaciji koju je objavio poznati leaker Brad Lynch na svojem X profilu, sada znamo da PS VR2 nećete moći jednostavno “uštekati” u USB port na svojem PC-u, već ćete morati koristiti adapter koji će to omogućiti.


Sony je takav adapter navodno već razvio, no još nije objavio podatke u njemu pa ne znamo kako će točno raditi i izgledati, kao ni koliko će koštati.

S obzirom da se PS VR2 na PS5 spaja jednim USB-C kabelom, što očito neće biti moguće na PC-u, taj adapter bi se možda mogao spajati na DisplayPort ili HDMI, no postoji mogućnost i da će se nalaziti između standardnog USB kabela na headsetu i USB utora na računalu, no nadamo se da će nam Sony to uskoro pojasniti.

Ovo bi mogla biti velika stvar za Sony, jer je PS VR2 primjerice potpuno konkurentan Meta Quest 3 headsetu, kako po cijeni, tako i po kvaliteti (u nekim stvarima poput frekvencije osvježavanja zaslona i bolji).

PS VR2 na PS5 konzoli nije postigao veliki uspjeh, ponajviše zbog nedostatka kvalitetnih VR igara za njega, kojih ima znatno više na PC platformi.