Sony integrira Discord u PlayStation Network

Sony integrira Discord u PlayStation Network

0

Jim Ryan, predsjednik i CEO Sony Interactive Entertainmenta, objavio je da je Sony ušao u partnerstvo s Discordom, kako bi integrirao njegov komunikacijski servis u PlayStation Network početkom iduće godine.

“Cilj nam je spojiti Discord i PlayStation iskustva na konzolama i mobilnim uređajima početkom sljedeće godine, omogućujući prijateljima, grupama i zajednicama da se lakše druže, zabavljaju i komuniciraju dok igraju igre zajedno”, navodi Ryan na službenom SIE blogu, no nije precizirao kako će ta integracija točno funkcionirati.

Za očekivati je da će korisnici PSN-a dobiti nekakvo komunikacijsko sučelje putem kojeg će moći komunicirati sa svojim prijateljima glasovno i tekstualno, a možda će putem Discorda moći razmjenjivati datoteke, slike, video filmove i linkove na sličan način kao što to omogućuje Discord za računala.

Nije poznato hoće li se Discord ugraditi na konzole po “defaultu” ili ćete ga morati preuzeti i instalirati kao zasebnu aplikaciju.

Ryan je ujedno objavio da je Sony u Discord uložio i manju investiciju, no ne navodi o kolikom iznosu novca se radi.

Microsoft je početkom ove godine umalo kupio Discord za 10 milijardi dolara, no pregovori o toj akviziciji su prekinuti iz zasad nepoznatih razloga. Skloni smo vjerovati da je na to možda utjecao deal sa Sonyem.