CD Projekt Red zaradio stotine milijuna na Cyberpunku

CD Projekt Red zaradio stotine milijuna na Cyberpunku

0

Poljski izdavač i developer igara CD Projekt Red, ostvario je fantastični financijski rezultat u fiskalnoj 2020. godini, zahvaljujući igri Cyberpunk 2077.

Developer je objavio da je prihodovao oko 563 milijuna dolara, što je čak 4 puta više u odnosu na 2019. godinu.

Najviše love donio mu je Cyberpunk 2077, koji se do kraja prošle godine prodao u više od 13,7 milijuna primjeraka, čime je postao najprodavaniji naslov u povijesti tvrtke, nadmašivši i Witcher serijal.

Mada je igra nakon izlaska doživjela prilično loše kritike zbog silnih bugova, a na konzolama je djelovala toliko katastrofalno da su je Sony i Microsot povukli iz svojih dućana i nudili povrat novca, to očito nije spriječili silne gamere da potroše velike novce na nju. U financijskom izvještaju tvrtke može se vidjeti da je CD Projekt RED zbog povrata novca morao isplatiti 10,65 milijuna dolara, no to iznosi samo 1,6 posto od ukupne prodaje.

Predviđanja analitičara su da bi CD Projekt RED povrat novca mogao ukupno najviše koštati 51 milijun dolara, no i to je premalo da se umanji ogromna zarada koju je ostvario svojim kontroverznim akcijskim futurističkim RPG-om. Tvrtka je zaradila i od prodaje Witchera 3, koji joj je u 2020. godini donio više od 30 milijuna dolara.