Službeno predstavljen Battlefield 2042

Službeno predstavljen Battlefield 2042

0

Electronic Arts je 9. lipnja u popodnevnim satima premijerno prikazao dugoočekivani trailer za nadolazeći multiplayer naslov Battlefield 2042. Već ove nedjelje ćemo vidjeti i konkretan gameplay.

Karte su izložene na stol. Nakon dugog iščekivanja, predstavljen je Battlefield 2042 koji nas stavlja u naslovnu godinu, te donosi moderno eksperimentalno naoružanje i tehnologiju od koje se ledi krv u žilama. Battlefield 2042 najambiciozniji je DICE-ov projekt dosad. Donosi sedam ogromnih mapa na kojima će se okršiti 128 igrača, po 64 sa svake zaraćene strane, SAD-a i Rusije. Barem što se tiče PC-a i modernih, next-gen konzola. Oni na starijoj generaciji, isto će moći zaigrati novi Battlefield, no s nešto oskudnijim detaljima, nižoj rezoluciji i u bitkama sa 64 igrača na mapi. Drugih različitosti neće biti, osim minimalnih tehničkih.

Igra koristi osvježeni Frostbite engine, koji prema traileru i objavljenim screenshotovima, izgleda apsolutno predivno. Cijeli trailer je prerenderiran u igrinom engineu, te predstavlja ciljani konačni izgled igre. Battlefield 2042 donosi osvježeni sistem klasa, koje imaju dodatne specijalizacije, kako bi svaki igrač prilagodio vojnika svojem stilu igre. Također se spominje i brzo mijenjanje dodataka na oružjima u toku bitke, pa je tako moguće u letu promijeniti nišan ili dodati underbarrel sa sačmaricom za bliske okršaje. Igra donosi i evoluciju klasičnih Battle pass sistema, s besplatnim nagradama za sve aktivne igrače i posebnim kozmetičkim za one koji odluče dodatno platiti.

Igra dolazi isključivo s multiplayer modom, koji broji sedam ogromnih mapi već kod izlaska igre. EA veličinu mapa uspoređuje s konkuretnim Battle Royale igrama, koje obično dolaze s jednom mapom. Ako tome dodamo izmjenu dana i noći, te promjenjive vremenske uvjete, čekaju nas dinamični okršaji po velikim prostranstvima, gdje će svaki biti drugačiji i podložan brojnim vanjskim utjecajima koji mijenjaju dinamiku mape. Battlefield 2042 ne sadrži singleplayer kampanju, niti moderan Battle Royale mod, već se koncentrira na ono u čemu je najbolji i u čemu je ostvario popularnost, a to je multiplayer epskih razmjera.

Battlefield 2042 očekujemo 22. listopada, za PC, PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One i Xbox Series X/S. Sve više se šuška i o skorom Beta testu, prvo za one koji prednaruče igru, a zatim i otvorenog tipa, koje će osim nužnog stress testa, biti i dobar poligon za osluškivanje reakcija igrača, kako bi napravili sve potrebne izmjene do izlaska konačnog proizvoda.