Sluzavi indie hit se vraća sa stilom

Sluzavi indie hit se vraća sa stilom

0

Slime Rancher 2 je nastavak nagrađivanog hita s više od 15 milijuna obožavatelja diljem svijeta. Ponovno se možete pridružiti Beatrix LeBeau u novim avanturama na Rainbow Island, tajanstvenoj zemlji prepunoj drevne tehnologije, nepoznatih resursa i gomile lelujavih sluzavaca koje treba otkriti.

Piše: Iva Ledinščak

U zadnje vrijeme puno indie igara postaje popularno iznad početnih očekivanja (ne zaboravimo Stray i Cult of the Lamb, koji je imao više od milijun igrača u prvih tjedan dana). Čini se da se Slime Rancher 2 može bez problema progurati i stati u red s velikim indie hitovima, jer je u samo 6 sati nakon izlaska dostigao neočekivanih 100.000 prodanih kopija.

Nick Popovich, suosnivač i izvršni direktor studija koji stoji iza serije Slime Rancher Monomi Park, jučer je podijelio tweet u kojem zahvaljuje obožavateljima što su igru učinili uspješnom.

U glavi sam sanjao da bismo mogli prodati 100 tisuća primjeraka Slime Rancher 2 u prva 24 sata ako se zvijezde poslože“, napisao je Popovich. “Uspjeli smo to za manje od 6 sati.

Za one koji još nisu skupljali sluz, prva igra Slime Rancher izašla je 2017. nakon otprilike godinu dana ranog pristupa. U igri igrači preuzimaju ulogu farmera koji treba skupljati i uzgajati različite vrste sluzi na vlastitoj farmi.
Slime Rancher 2 vodi Beatrix, glavnu junakinju prve igre, na novo mjesto, Rainbow Island, uz proširenu postavu likova, a također dopušta igračima da izgrade otmjeni novi staklenik.

Igra je kroz godine bila dosta dobro prihvaćena te je dobila izdanja i za PlayStation i Switch, godinama nakon prvog lansiranja za PC i Xbox. Na Steamu je zadržala ocjenu “pretežno pozitivna” u 2900 recenzija i u stalnom je porastu.
100.000 se može činiti kao relativno mali broj u usporedbi s nekim velikim lansiranjima koja mogu biti u milijunima, ali za indie studio to može biti velika stvar. Igru možete staviti na listu želja ili je odmah kupiti za 30 USD na Steamu.

Nadamo se da ćemo nastaviti viđati još sjajnih stvari iz Monomi Parka, jer su uspjeli ostvariti određenu vrstu magije (čitaj: zaraznosti) koja se ne viđa često.