Sifu dobio novi trailer, ali i odgodu

Sifu dobio novi trailer, ali i odgodu

0

Orginalna roguelike ekskluziva Sifu najavljena je ranije ove godine. U novom traileru izgled bolje no ikad, no ipak ćemo pričekati iduću godinu do njenog planiranog izlaska.

Popularnost roguelike žanra sve više raste. Nakon Returnala, PlayStation 5 je ove godine trebao dobiti još jednog predstavnika žanra. Međutim, razvojni studio Sloclap je uz novi trailer objavio i ne toliko sretnu vijest, a to je da će igru zbog okolnosti uzokovane pandemijom. Igru su odlučili pomaknuti na 2022. godinu, a još nisu definirali točan datum. Brojni izlasci igara su neminovno odgođeni, budući da je koordinacija rada u uredu i od kuće velik teret za brojne kompanije. U igraćoj industriji je bitna simbioza timova, koji su sad potpun odvojeni u razvoju.

No ipak, novi objavljeni trailer pokazuje da im ništa neće stati na putu u ostvarenju njihove ideje. Sifu izgleda bolje no ikad, a vidjeli smo i nove gameplay detalje.

Sifu ima vrlo orginalnu premisu i inovativan način pristupa roguelike žanru. Naime, glavni protagonist svaki put kad podlegne ozljedama, oživi se godinu dana stariji, jači i iskusniji, no previše umiranja će uzrokovati jedinu moguću smrt, onu od starenja, gdje će igrači trebati ponoviti cijelu avanturu. Cilj igre je završiti avanturu i osvetiti oca unutar jednog života, pa makar to bilo u zlatnoj dobi.

Igrači će morati učiti kung-fu poteze, ali i inteligentno koristiti okoliš u borbi, budući da će igrač često biti brojčano nadjačan. Ove ili sljedeće godine, jedva čekamo zaigrati ovu igru.