Sid Meier i hrvatski velikani čestitaju nam blagdane

Sid Meier i hrvatski velikani čestitaju nam blagdane

0

Kroz Civilization franšizu, u posljednjih 30 godina koliko ona postoji, prošli su mnogi narodi i njihovi vladari. Hrvata kao jedne od igrivih civilizacija i dalje nema.

Možda u nekom od sljedećih izdanja, mada s obzirom na našu važnost u globalnoj svjetskoj povijesti, malo vjerojatno. No čini se da je Sid Meier, čuveni tata Civilizacije, ipak zavirio i u našu povijest u svom posljednjem Civilization 6 izdanju. U jednom segmentu igre nevješto je skriven lik kralja Tomislava, a očito je da je Sid preslikao lik našeg vladara s kipa na zagrebačkom Tomislavcu. Sid, jesi li doista posjetio Zagreb ili samo „posudio“ sliku s neta?

Priča tu ne završava jer se prije nekoliko dana na Steamu pojavio artwork iz Civilizationa 6 u kojem nam Sid Meier ispred svog tima čestita dolazeće blagdane. Za božićnim stolom punim hrane sjede neki od likova iz igre, a na zidu su okačene fotografije tri mudraca: Sida Meiera, Konfućija i – Nikole Tesle. Još da je kojim slučajem na stolu kuglof sigurno bismo vidjeli i Gibonnija.