Halo Infinite proglašen najboljom pucačinom godine na GOTY 2021

Halo Infinite proglašen najboljom pucačinom godine na GOTY 2021

0

Posljednji veliki pucački naslov izdan 2021. godine, Halo Infinite, pokupio je Game Of The Year nagradu (GOTY 2021), mada imamo osjećaj da nije donio ništa specijalno u svijet FPS-ova.

Ovogodišnje “hype pucačine” Call of Duty Vanguard, Battlefield 2042 i Far Cry 6, usprkos mnogim očekivanjima nisu uspjele oduševiti žiri GOTY 2021 dodjele nagrada da bi ih proglasio najboljim FPS-ovima godine, već je sva slava pripala igri Halo Infinite developera 343 Industries i Microsoftovog izdavača Xbox Game Studios.

Piše: Igor Sečen

Zbog čega su upravo Master Chief, Cortana i njihova ekipa osvojili PC Gamerovu prestižnu nagradu teško je reći, jer imamo osjećaj da nije ništa bolji od spomenuta tri naslova, pogotovo u smislu kampanje, dok mu je jedina kakva takva prednost multiplayer dio koji je do lipnja iduće godine besplatan.

Bolje rečeno, multiplayer Halo Infinitea vjerojatno se dopada gamerima koji su voljeli Quake 3 Arenu i Unreal Tournament, iz jednostavnog razloga što takvih tipova pucačina više gotovo da nema u današnje vrijeme.

No čak i ako vas pere velika doza nostalgije, teško ćete moći biti oduševljeni novom Halo igrom, jer pri igranju nismo osjećali onu dozu adrenalina kao svojevremeno u slučaju Q3A i UT.

Stoga mislimo da dobar dio žirija GOTY-a otpada na “tvrde” fanove Xboxa, koji u pucačkom žanru ni ne znaju za bolje FPS-ove od Halo serijala. Nova igra je “toliko puno Halo” da će se svaki fan serijala u njoj osjećati kao riba u vodi, a svi znamo da je to mnogima vrlo važna stavka kada biraju novu igru za kupnju.
Ne želimo podcijeniti Halo Infinite niti GOTY žiri, ali moramo priznati da smo pomalo razočarani ovim izborom, iako to ne znači da vama možda novi Halo neće biti dobar.

Uostalom, najbolje će vam biti da putem ovog linka preuzmete i isprobate besplatni multiplayer pa ćete najbolje otkriti je li to nešto za vas ili treba bježati kao antivakser od igle.

Problem možda leži i u činjenici da je čitav FPS žanr podbacio s najnovijim hype AAA naslovima od kojih se puno više očekivalo nego što se dobilo, dok je Halo upravo onakav kakav su svi fanovi očekivali.