Saint Kotar postaje strip u epizodama

Saint Kotar postaje strip u epizodama

0

Saint Kotar, mračna avantura radnjom smještena u naš Gorski kotar pojavila se u novom izdanju. Nije riječ o nastavku ili ekspanziji, već o neobičnom i zanimljivom izdanju – interaktivnom stripu.

Domaća ekipa iz Pule – Red Martyr Entertainment nipošto ne dopušta da njihova avantura padne u zaborav. Zašto i bi, kada je Saint Kotar proglašen najboljom hrvatskom igrom prošle godine. Od kada se igra pojavila izdali su besplatni DLC The Ritual, a prije nekoliko tjedana Saint Kotar pojavio se i na svim važnijim konzolama. Sad je izašlo još jedno izdanje seijala – The Crawling Man, interaktivni strip u epizodama.

Priča zaobilazi glavne likove iz igre i stavlja vas po prvi put u ulogu jednog hrvatskog lika – učitelja Rudolfa Mojseka. Pratimo njegov pad od omiljenog provincijskog učitelja do vođe zloglasnog kulta kroz niz događaja koji su ga natjerali na to. Ovaj interaktivni strip obiluje animacijama, zvukovima, opcijama spremanja napretka i podrškom za kontrolere, premda ćete većinu dijaloga čitati iz oblačića. Pa riječ je o stripu, na kraju krajeva.

Iako je prethodni dodatak za Saint Kotar bio besplatan svim vlasnicima izvorne igre, sa stripovima to ipak neće biti slučaj. Nije ni potrebno, jer možete ga dobiti zaista za sitniš. Cijena mu na Steamu i GOG-u varira oko 3 eura, a trenutno je čak i nešto niža jer se nalazi na popustu. Ukratko, nezaobilazno štivo za sve poklonike serijala i vjetar u leđa dečkima iz Pule.