Atari oživljava staru neizdanu igru koja je testerima bila preteška

Atari oživljava staru neizdanu igru koja je testerima bila preteška

0

Atarijeva igra Akka Arrh iz 1982. godine nije nikada izdana, jer su je testeri proglasili preteškom. Atari se sada odlučio udružiti s developerom Jeffom Minterom, kako bi njegov psihodelični dizajn doveli na PS5, PS4, PC, Xbox One, Xbox Series X/S, Nintendo Switch i Atari VCS početkom iduće godine.


Izvorna Akka Arrh igra i konzola/kabinet koristili su trackball za ciljanje neprijatelja, dok igrač kontrolira top Sentinel fiksiran u središtu zaslona kako bi se obranio od valova nadolazećih napadača. Oko Sentinela je osmerokutno polje, koje morate držati čistim. Ako neprijatelji ulete, možete zumirati kako biste se obranili prije nego što se vratite obrani od ostatka vala, kao što možete vidjeti u ovom videu.

S obzirom na jednostavnost većine igara u ranim 1980-ima, nije iznenađujuće da je ova relativna složenost dovela do lošeg feedbacka testne skupine koja je isprobavala konzolu prije lansiranja.
Budući da je Atari odustao od igre prije njezina izdavanja, poznato je da postoje samo tri Akka Arrh kabineta/konzole, no uskoro ćete biti u prilici provjeriti kako funkcionira na modernim gaming platformama.

Atari kaže da remake donosi dva moda, 50 razina i save pointse, što znači da nećete morati igrati sve ispočetka kada vam neprijatelji razvale Sentinel, što će smanjiti težinu zbog koje je svojevremeno Akka Arrh propao „bez ispaljenog metka“.