Roblox u listopadu dolazi na PS5 i PS4

Roblox u listopadu dolazi na PS5 i PS4

0

Na RDC 2023 konferenciji (Roblox Developers Conference) upravo je objavljeno da će platforma za online igre i skup alata za kreiranje igara Roblox, biti dostupan za besplatno preuzimanje na PS5 i PS4 konzolama u listopadu ove godine.


Roblox je već dostupan na gotovo svim drugim platformama osim PlayStationa i Switcha, uključujući PC, Mac, iOS, Android i Xbox.

Tvrtka Roblox Corporation obećava da će fanovi Sonyevih konzola moći pristupiti “punom katalogu Roblox iskustava” platforme koja korisnicima omogućuje programiranje igara, chatanje s prijateljima i igranje igara koje su kreirali drugi korisnici.

Tvrtka je također najavila novi chatbot pod nazivom Roblox Assistant koji koristi generativnu umjetnu inteligenciju za pomoć u planiranju izgradnje, pisanju koda, stvaranju virtualnih alata i više od toga.

U demonstraciji značajke, tvrtka je pokazala primjer u kojem korisnik upisuje da želi igru smještenu u neke drevne ruševine. AI asistent je automatski ubacio kamenje, stupove prekrivene mahovinom, pa čak i razvaljenu arhitekturu. Softver povlači elemente iz vlastite baze ili iz vaše osobne biblioteke.

Bit će zanimljivo vidjeti hoće li korisnici PlayStation konzola biti zainteresirani za Roblox.