Puzzle avantura Mare stiže na PSVR2

Puzzle avantura Mare stiže na PSVR2

0

Ako tražite neku originalnu igru minimalističkog artističkog izgleda s misterioznom pričom i solidnim zagonetkama koju biste mogli igrati u VR prostoru, možda će vas zanimati Mare, jer tako nešto još sigurno niste igrali.


Igra koja je na Oculusu bila skriveni hit mnogim igračima, ove jeseni stiže na PSVR2 za PS5, no moramo vas upozoriti da ovo nije naslov za svakoga.
U igri Mare naći ćete se u ulozi leteće mehaničke ptice koja ima sposobnosti interakcije s okolišem (putem VR kontrolera), a zapravo nemate pojma što ste, gdje ste i koja vam je svrha.


Nakon nekog vremena pronaći ćete djevojčicu koja će vam u igri biti suputnik, a kako nemate ništa pametnije za činiti, ponašati ćete se zaštitnički prema njoj i iz “božje perspektive” je čuvati od izazova i opasnosti s kojima će se suočavati.

Svijet u kojem egzistirate (letite) je prilično otpičen, vide se ostaci nekakve civilizacije, ali ništa ne ukazuje na to što se ovdje dogodilo.

Stoga bismo mogli reći da je Mare odlična prilika da pobjegnete iz stvarnosti i uživate u VR iskustvu u tom neobičnom svijetu bez previše razmišljanja o tome što se događa, mada biste do kraja možda mogli nešto rasvijetliti, iako ne i nužno.

Ono što je sigurno je da ovdje nećete trebati dobre reflekse i brzo kretanje jer se čak i borbe svode samo na nekoliko jednostavnih klikova, a čak ni zagonetke neće biti preteške okorjelim ljubiteljima avantura jer su prilično intuitivne.

U svakom slučaju, preporučamo vam da pogledate trailer, nakon čega ćete lakše odlučiti jeli Mare “cura” za vas ili je trebate prepustiti nekom drugom s više mašte i manje želje za krvlju.
Ja li ovo san, noćna mora, ili neka uvrnuta stvarnost morat ćete sami otkriti.