Pulsar Xlite Wireless je odličan perolaki bežični gamerski miš

Pulsar Xlite Wireless je odličan perolaki bežični gamerski miš

0

Superlagani gaming miš namijenjen igranju bržih igara koji se odlikuje osebujnim dizajnom, odličnim performansama te dodatnom fleksibilnošću zahvaljujući mogućnosti bežičnog rada.

Proizvođač: Pulsar
Tipke: 5 programabilnih tipki
Senzor: optički, Pixart PAW 3370
DPI: 20.000 max
Dimenzije: 123 × 64 × 42 mm
Masa: 58 g
Duljina kabela: 1,8 m
Osvjetljenje: single LED RGB
Podržani OS: Windows 8+, MacOS, Linux
Priključak: USB 2.0, bežična mreža 2,4 Ghz
Ustupio: Pulsar, www.pulsar.gg
Cijena: 600 kn

8.0

Author's rating

Overall rating

Performanse
8.0
Isplativost
8.0
Cool faktor
8.0
The good
  • Dizajn
  • Ergonomija
  • Odaziv
  • Preciznost
  • Iznimno mala masa
  • Mogućnost žičanog i bežičnog rada
  • Jako dobre performanse prilikom bežičnog rada
The bad
  • Ukupno svega 5 tipki
  • Izostanak zasebne tipke za podešavanje DPI-ja
  • Nije pogodan za ljevake

Sve je više gaming miševa ultralakog dizajna bežično što omogućuje odličnu fleksibilnost prilikom korištenja. U tu skupinu spada i ovaj gaming miš relativno nepoznatog korejskog proizvođača Pulsar.

Piše: Slaven Pintarić

Xlite Wireless odlikuje minimalistički dizajn, iznimno mala masa od 58 g, ergonomija prilagođena dešnjacima i korištenje najnovijeg PixArtova senzora s maksimalnih 20.000 DPI-ja. Xlite je u bežičnoj izvedbi dostupan u crnoj i bijeloj boji, a odlikuje ga osebujan rupičasti dizajn zbog kojeg je tako male mase.

Opremljen je s ukupno 5 tipki, a pritom nema zasebnu tipku za podešavanje osjetljivosti (DPI-ja). Jako dobro leži u ruci i ergonomski je prilagođen dešnjacima. Za razliku od nekih drugih ultralaganih gaming miševa, Xlite je nešto većih dimenzija.

Ključna je prednost ovog miša mogućnost bežičnog ili žičnog rada, pri čemu su performanse prilikom bežičnog rada odlične. Čak i na nešto većoj udaljenosti od prijamnika miš ima vrlo dobar odaziv i precizan je, premda vam uvijek ostaje mogućnost korištenja žice za postizanje najboljih performansi.

Pulsarov Xlite opremljen je s jednim od trenutno najnaprednijih optičkih senzora, PixArtovim PAW 3370. Ovaj senzor može ponuditi iznimne performanse uz 50g akceleraciju i stopu uzorkovanja od 1000 Hz (Polling Rate).

Napomenimo da ovaj miš nema zasebne izdvojene tipke za podešavanja osjetljivosti, a osvjetljenje je izvedeno u obliku jedne ledice koju možete vidjeti kroz rupičasti oklop, s tim da su vam na raspolaganju dva dostupna efekta osvjetljenja. Pulsar kod dvije glavne tipke ovog miša koristi Kailh GM 8.0 prekidače koji su specificirani na čak 80 milijuna klikova. Moramo reći da su dvije glavne tipke vrlo ugodne za korištenje, s dobrim osjećajem pritiska, a pritom su i vrlo tihe.

Iako je riječ o proizvodu relativno nepoznate kompanije koja je prilično nov igrač na tržištu gaming periferije, Xlite Wireless svakako nas je ugodno iznenadio kako dizajnom tako i ukupnim performansama. Riječ je o vrlo kvalitetnom gaming mišu jako dobre kvalitete izrade i odličnih performansi uz dodatnu fleksibilnost u pogledu bežičnog načina rada.