PS5 igrači će se moći pridružiti Discord glasovnom chatu izravno sa svoje konzole

PS5 igrači će se moći pridružiti Discord glasovnom chatu izravno sa svoje konzole

0

Sabrina Meditz, viša direktorica za upravljanje proizvodima Sony Interactive Entertainmenta, objavila je na PlayStation blogu, da će Discord uskoro biti dostupan direktno na PS5 konzoli.


PS5 gameri su do sada neko vrijeme već mogli koristiti Discord ali ne direktno iz svoje konzole, već su morali prvo ući u voice chat putem računala ili mobilnog telefona, a ond prebaciti glasovnu komunikaciju na PS5.

Otkako smo prvi put predstavili Discord na PS5, igrači su se pridružili glasovnom chatu na PS5 više od 290 milijuna puta kako bi se družili s prijateljima na glasovnim kanalima tijekom igranja.Danas sa zadovoljstvom možemo podijeliti da počinjemo s uvođenjem mogućnosti za PS5 igrače da se pridruže glasovnom chatu na Discordu izravno s PS5 konzole, bez oslanjanja na PC ili mobilne aplikacije za pokretanje veze“, navodi Sabrina Meditz.


Kako biste mogli koristiti Discord direktno s konzole, prvo odaberite karticu Discord u Game Base unutar PS5 Control Center i odaberite Discord server ili DM grupu kojoj se želite pridružiti. Zatim odaberite željeni glasovni kanal gdje ćete moći vidjeti tko se već nalazi na kanalu. Također ćete primiti obavijest PS5 konzole kada vas drugi korisnik Discorda pozove, što vam omogućuje da se odmah pridružite.

Sabrina kaže da će se ažuriranje postupno uvoditi tijekom sljedećih tjedana, počevši s igračima u Japanu/Aziji, nakon čega slijede Europa, Australija/Novi Zeland i Bliski istok, te konačno Amerika.

Imajte na umu da ćete morati ažurirati svoju konzolu na najnoviji sistemski softver, a vaši računi za PlayStation Network i Discord moraju biti povezani.