Projekt Leonardo je postao Access kontroler za PS5 namijenjen osobama s invaliditetom

Projekt Leonardo je postao Access kontroler za PS5 namijenjen osobama s invaliditetom

0

Izvorno predstavljen na ovogodišnjem CES-u pod nazivom “Project Leonardo“, Access upravljač je osmišljen kako bi igračima s invaliditetom omogućio lakše, udobnije i dulje vrijeme igranja igara na PS5.


Access kontroler će uključivati široku lepezu izmjenjivih tipki i kapica za palice tako da igrači mogu slobodno kreirati različite rasporede koji odgovaraju njihovoj jedinstvenoj snazi, rasponu pokreta i fizičkim potrebama.

Uz svaki Access kontroler dolaze analogni stickovi (standardni, kupolasti i kuglasti), kapice s gumbima u različitim oblicima i veličinama te zamjenjive oznake kapica gumba kako bi igrači lako označili koje ulaze mapiraju na svaki gumb.

Dodatno, igrači mogu koristiti Access kontroler na ravnim površinama, okrenuti ga za 360 stupnjeva ili jednostavno pričvrstiti kontroler na AMPS nosač ili tronožac, a također mogu prilagoditi udaljenost analognog sticka od kontrolera, kao što objašnjavaju u ovom videu.

Također je važno reći da se Access kontroler može upariti s drugim kontrolerima, pa čak možete koristiti istovremeno dva Access kontrolera u paru.
Osim širokog raspona opcija prilagodbe, Access kontroler nudi mnoštvo načina na koje igrači mogu kreirati personalizirane UI postavke i konfiguracije koje otključavaju nove načine igranja.

Na PS5 konzoli igrači mogu odabrati željenu orijentaciju za Access kontroler, mapirati različite ulaze na različite gumbe, uključiti ili isključiti gumbe ili čak mapirati dva različita ulaza na isti gumb. Također mogu stvoriti i pohraniti svoje omiljene kontrolne profile za različite igre ili žanrove.

Slično bežičnom kontroleru DualSense Edge, igrači također mogu fino podesiti početnu poziciju i osjetljivost unosa. Sposobnost podešavanja mrtvih zona (udaljenost koju vaš analogni stick prijeđe prije nego što se prepozna u igri) i osjetljivost sticka posebno su korisne značajke za igrače da poboljšaju svoju finu motoričku kontrolu tijekom igranja.

Access kontroler također omogućuje igračima da prilagode ponašanje bilo kojeg gumba da radi kao tipka Caps Lock na tipkovnici.

Na primjer, ako omogućite način prebacivanja za unos ubrzanja u trkaćoj igri, kontroler će ubrzati automobil bez potrebe da držite gumb pritisnut.

Sony kaže da će u nadolazećim mjesecima objaviti više detalja o Access kontroleru i njegovoj dostupnosti pa ćemo vjerojatno saznati i koliko će mu iznositi cijena.