Procurilo mnoštvo informacija o GTA 6

Procurilo mnoštvo informacija o GTA 6

0

Rockstarov sljedeći nastavak u seriji Grand Theft Auto svi željno iščekujemo. Moglo bi se reći da se radi o najočekivanijem naslovu na tržištu, a jučer je procurilo otprilike 90 pravih isječaka iz igre.

Piše: Robert Barbir

Haker koji preuzima odgovornost za ovo curenje se naziva ‘teapotuberhacker’ na GTAForums. Zanimljivo je da također tvrdi da je on osoba koja je bila odgovorna za nedavno hakiranje Ubera. Tvrdi da je preko „Slacka“ dobio pristup računu zaposlenika Rockstara.

Valjanost procurenih informacija potvrdio je Bloombergov izvjestitelj Jason Schreier koji je rekao: “Nije bilo puno sumnje, ali potvrdio sam s Rockstarovim izvorima da je veliko curenje Grand Theft Auto VI ovog vikenda doista stvarno. Naravno, snimke su rane i nedovršene. Ovo je jedno od najvećih curenja informacija u povijesti videoigara i noćna mora za Rockstar Games”

Možemo zaključiti da Rockstar nije oduševljen ovim curenjem, stoga se trude izbrisati sve dokaze s interneta. No svi znamo, ono što jednom dospije na internet je jako teško izbrisati. Većina Twitter i YouTube linkova ne radi, no svako se malo nađe novi upload. Čak su nam za vrijeme pisanja ovog članka maknuli video koji smo htjeli staviti. U nastavku je jedna od kompilacija koju je zasad još uvijek moguće pogledati. U jednom videu vidimo igračicu po imenu Lucia kako pljačka restoran s vaflima, uzimajući taoce kao da su u Pulp Fictionu. Mjerač odbrojava ‘Time Until Cops Dispatched’, a sve to podsjeća na pljačke u Red Dead Redemptionu 2. Usprkos NPC likovima koji prolaze kroz objekte, dijalogu kao što je “Jason: GENERIC_CURSE_TO_SELF”, i policijskom automobilu koji je recikliran iz GTA 5, stvari izgledaju jako zanimljivo.

Na Twitteru je također moguće naći scenu iz striptiz kluba, u slučaju da vam gornji link ne radi.

Trenutna situacija je sljedeća. Haker koji je preuzeo odgovornost za curenje odgovorio je na GTA Forumu i traži od svih koji rade za Rockstar Games ili matičnu tvrtku Take-Two Interactive da ga osobno kontaktiraju na telegramu kako bi se nešto dogovorili.

Samo će vrijeme pokazati da li će se uspjeti dogovoriti, a mi ćemo i dalje pratit kako će se priča razvijati.

UPDATE:
Čini se da ništa od dogovora.