Povratak u budućnost Xboxa i Bethesde

Povratak u budućnost Xboxa i Bethesde

0

U 90 minuta saznali smo što sve Xbox i Bethesda pripremaju u narednih 12 mjeseci, a samo za vas izdvajamo najveće naslove.

Forza Motorsport

Idućeg proljeća moći ćemo zaigrati igru kojoj zavidi i Forza Horizon 5. Prilikom najave Forza Motorsporta mogli smo vidjeti Maple Valley, klasičnu stazu Forze te saznati kako će doba dana i temperatura utjecati na ponašanje automobila tijekom vožnje. Poboljšanje će se moći vidjeti i u fizici vozila, ljepoti okoline i automobila i postepenom nastanku štete na istome pa nije ni čudno što se smatra kako će Forza Motorsport biti najnaprednija trkača igra napravljena isključivo za Xbox konzole i Windows PC.

Piše: Matija Ančić

Overwatch 2

Nastavak poznatog naslova Overwatch 4. listopada dolazi u free-to-play verziji s novim ruhom heroja, a ponovno možemo očekivati natjecateljsku igru koja će izazvati heroje svijeta da se okupe, naoružaju i sklone opasne prijetnje diljem planete. Overwatch 2 moći će se zaigrati na Windows PC-u te Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation 5, PlayStation 4 i Nintendo Switch konzolama. Novosti pratite na YouTube i Twitch kanalima, a već je više detalja zakazano za 16. lipanj.

The Elder Scrolls Online: High Isle

Bethesda je najavila novo proširenje The Elder Scrollsa Online pod nazivom High Isle pri čemu će igrači u ovom popularnom MMORPG-u dobiti prekrasno uređeni novi dio svijeta, pregršt novih likova, mini igara no i bossova, a glavni questline će pratiti sudbinu Bretona. Bretoni se pri tome ističu kao zanimljiva fakcija koja viteštvo i ponos stavljaju ispred svega, a što će neupitno osigurati zanimljivi razvoj radnje i naraciju o svijetu kojeg igrač nastanjuje. Izuzev svih pohvala za ovaj add-on valja napomenuti kako je suštinski riječ o klasičnoj The Elder Scrolls Online priči, a koju ovaj put prati i nešto lakši stupanj težine pa će se i novi igrači lako snaći u High Isleu. Naslov je moguće već zaigrati i to na Xbox One i Series X/S te PlayStation 4, Windows PC i MacOS platformama po najnižoj cijeni od 39,99€.

Fallout 76: The Pitt

Fallout franšiza također dobiva svoju prinovu u jesen ove godine, konkretnije dobiva Fallout 76: The Pitt. The Pitt se pri tome refererira na Pittsburgh, a riječ je onom istom metalurškom i robovlasničkom Pittu kojeg smo imali prilike posjetiti u DLC-u za Fallout 3. Stari fanovi Fallouta će tako dobiti potpuno drugačije iskustvo Pitta, uzevši u obzir vremenski razmak od intervencija Lonesome wanderera u Pittsburghu, no i novi igrači koji su tek uskočili s Fallout 76 mogu očekivati zanimljiv razvoj događaja. Velika čar ovog DLC-a se svodi na činjenicu da nam je lokacija od prije poznata, kao i njezini neprijatelji, no mogućnost igranja s prijateljima uvelike olakšava sve stresne situacije koje smo iskusili prije više od 10 godina u originalnom Pittu.

Forza Horizon 5: Hot Wheels

Ukoliko ovaj DLC ne probudi dječju sreću u vama zapitat ćemo se. Forza Horizon 5 u svom prvom DLC-u u suradnji je s Hot Wheelsima pa će igrač, osim postojećih staza, moći sam izrađivati staze s više od 80 različitih vrsta staza u stilu Hot Wheelsa i birati jedan od 10 novih automobila, uključujući Hennessey Venom F5 iz 2021. godine te Hot Wheels Deora II iz 2000. Hot Wheelsi za Forzu Horizon 5 bit će dostupni 19. srpnja ove godine.

Ark 2

Brzi i žestoki od sada u svijetu dinosaura. Preživite prošlost, ukrotite budućnost jer se sada nalazite u svijetu primata bogatog dinosaurima i ljudima, a obje se vrste bore za dominaciju zajedno s Vin Dieselom. Potrebno je stvoriti tim legendarnih junaka kako bi se suprotstavili mračnim silama koje tragaju za kontrolom sudbine svakog života. Poznato je kako će Ark biti moguć za igru iduće godine na Xbox Series X/S i Windows PC-u.

Minecraft Legends

Nova strateška igra je pred nama, a igrače odvodi u Minecraftov svijet put zabave i novina. Istražite izgledom poznatu, ali misterioznu okolinu, punu života, bioma i bogatih resursa. Jedino što vas možda omete u tome bit će piglini (opasne mračne svinje) koje prijete korupciji Overworlda. Formirajte saveze i zajedno nasrnite na zločeste svinje s ciljem da zaštitite svoje domove. Naslov je spreman za izlazak 2023. godine za Windows PC, Xbox Series X/S, Xbox One, PlayStation i Nintendo Switch platforme.

Diablo IV

Diablo IV i dalje stoji pri izlasku 2023. godine, a najavljen je i novi, posljednji razred s kojim je moguće igrati – Necromanceri (Prizivači duhova). Postavite svoj štit od najkvalitetnijih kostiju jer je još jednom vrijeme da se podignu horde škripavih kostura. Uz Prizivače duhova u Diablu IV će se moći birati između Barbara, Čarobnjaka, Skitnica i Druida, a sve u cilju obrane od Lilith, kćeri Mržnje i njene armije demona. Diablo IV bit će moguće zaigrati na Xbox One i PlayStation 4 konzolama te Windows PC-u.

Redfall

Redfall je co-op FPS u otvorenom svijetu, precizno građenom kako bi igrač imao potpuno imerzivno iskustvo. Otočni grad Redfall u Massachusettsu pao je u ruke legija vampira koji su blokirali sunce i odvojili građane od ostatka svijeta. Otkrijte svijet oko sebe i uključite se u duboku kampanju kako bi istražili misterije iza dolaska vampira. Sakupite arsenal specijaliziranog oružja i opremite svog lika s jedinstvenim nadogradnjama i sposobnostima tako da najbolje odgovara vašem stilu igre. Iskustvo ćete moći doživjeti na Xbox Series X/S i Windows PC platformama.