Povratak taktičkog fantasy RPG-a u igri Unicorn Overlord

Povratak taktičkog fantasy RPG-a u igri Unicorn Overlord

0

Sega će 8. ožujka ove godine lasirati igru Unicorn Overlord, koju rade studiji Vanillaware i Atlus za PS5, PS4, Xbox Series X/S i Nintendo Switch konzole.

Igra bi na veliku scenu trebala vratiti pomalo zaboravljeni taktički fantasy RPG žanr i ponuditi će vam mogućnosti taktike, strategije, borbe, trgovanja, okupljanje saveznika i druge elemente viđene u naslovima poput Final Fantasy Tactics: The War of the Lions, Tactics Ogre: Let Us Cling Together, Fire Emblem: Three Houses, Valkyria Chronicle, The Banner Saga i drugih.

Priča se odvija na kontinentu Fevrith, zemlji u kojoj živi pet nacija. Nakon što se Cornijin general Valmore pobuni protiv kraljevske obitelji svoje nacije, on započinje rat koji će uskoro raskomadati cijeli kontinent. Alain, princ od Cornie, bježi iz svog doma tijekom ovog ustanka i izabran je da predvodi Oslobodilačku vojsku. S legendarnim Prstenom jednoroga u ruci, Alain podiže zastavu pobune da povede svoj narod u slobodu.

Od igrača će se tražiti da prelazi ogromna područja kako bi oslobodili Fevrith od vladavine carstva Zenorain, pri čemu trebate povratiti i ponovno izgraditi gradove, obučiti svoje saveznike i prikupiti snagu da se suočite sa sve moćnijim neprijateljima u žestokim borbama.

Svoju vojsku ćete moći stvarati s više od 60 jedinstvenih likova, od ljudi i vilenjaka do ogromnih čudovišta i nebeskih anđela.

Unutar svake borbene faze, obje strane će se boriti da zauzmu jedna drugoj zapovjedna mjesta u uzbudljivoj borbi u stvarnom vremenu. Vi kao zapovjednik, morate pomno pratiti situaciju, donoseći kritične odluke poput toga koje jedinice poslati kada ili gdje. Pobjeda je osigurana nakon što ispunite određene uvjete, poput pobjede nad neprijateljskim generalom.

Individualne bitke počinju kada vaše jedinice stupe u kontakt s neprijateljem tijekom faze bitke. Unaprijed koordinirajte taktiku jedinice s uvjetima koji određuju kako i kada će se koje vještine automatski koristiti.

U koloseumu također možete sudjelovati u PvP bitkama protiv jedinica drugih igrača, što znači da možete okupiti svoj najbolji tim i ciljati na vrh “svjetskog” poretka.