Potonite u vlastito ludilo u Necropolis Suite horror igri

Potonite u vlastito ludilo u Necropolis Suite horror igri

0

Indie game developer Freesphere Entertainment predstavio je svoju prvu igru Necropolis Suite za koju kaže da je narativni kozmički horror o otkriću, znanju i značenju transcendencije.

Piše: Igor Sečen

Drugim riječima, ovo bi trebala biti pomalo nesvakidašnja avantura u kojoj će se miješati san i stvarnost uz dodatak umiranja. Puno umiranja, kažu.

Radnja igre je smještena u istočni londonski kvart Whitechapel 1886. godine, odnosno u razdoblje u kojem je taj dio Londona stekao slavu kao poprište 11 misterioznih i nikada riješenih ubojstava koje se pripisuju Jacku the Ripperu (Džek Trbosjek).

U ulozi detektiva JP Chambersa istraživat ćete kuću mračnog tipa Fredericka Ulaevana koji se predao policiji i priznao zločine, uz tvrdnju da je za sve odgovorna upravo te njegova kuća.
Istražujući kuću počet ćete i sami zapadati u mračna stanja uma, dobivati vizije i pokušati otkriti Ulaevanove tajne koje se sada reflektiraju na vašu psihu.

Za razliku od drugih igara u kojima otkrivanje priče znači neku vrstu razrješenja, Necropolis Suite će vas bacati u sve veću tamu, ludilo i stravu, pa kako ćete više saznavati, tako ćete više gubiti dodir sa stvarnošću.

Iz ovoga je jasno da ovo neće biti igra za svakoga, već za probranu elitu ljubitelja viktorijanske atmosfere i psihološkog horrora u kojem vjerojatno neće biti nikakvog happyenda.

Developer je uz predstavljanje objavio i prvi trailer igre iz kojeg se već jasno vidi da ovdje ne treba očekivati puno svjetlosti i boje, već crno-bijeli horor s atmosferom koja stvara laganu jezu.