Pogledajte što invalidne osobe misle o PS5 Access kontroleru

Pogledajte što invalidne osobe misle o PS5 Access kontroleru

0

Sony je objavio da je od 6. prosinca ove godine, nakon 5 godina razvoja započeo prodaju PS5 Access kontrolera namijenjenog osobama s invaliditetom po cijeni od 89,99 eura.

Kako bi proslavio lansiranje kontrolera, Sony je pozvao prijatelje iz zajednice osoba s invaliditetom da sa svima podijele svoja razmišljanja o tome koliko im znači Access kontroler, a videozapis o njihovim dojmovima i iskustvima možete pogledati ovdje.

“Svaki aspekt Access kontrolera izrađen je u bliskoj suradnji sa stručnjacima, fokusirajući se na tri uobičajena izazova s kojima se suočavaju igrači s invaliditetom: poteškoće u dugotrajnom držanju standardnog kontrolera, točno pritiskanje malih skupina gumba ili okidača ili optimalno pozicioniranje palca i prstiju.

Access kontroler dizajniran je za rješavanje sva tri izazova kroz vrlo prilagodljivo iskustvo igranja, uključujući pažljivo odabran komplet od 19 zamjenjivih kapica za gumbe i 3 kapice za stickove u različitim oblicima i dizajnu. Igrači ih mogu slobodno prilagoditi svojoj osobnoj snazi, opsegu kretanja i fizičkim potrebama te stvoriti personalizirane konfiguracije kontrole kroz niz drugih značajki prilagodbe hardvera i softvera”, navodi Sony.

Više informacija o Access kontroleru možete pronaći u službenom PlayStation blogu na ovoj poveznici.

U ovom videu možete pogledati što o kontroleru govore konzulatanti koji su surađivali sa Sonyem na njegovom razvoju.