Pogledajte kako će fenomenalan biti Gran Turismo 7 za PS5

Pogledajte kako će fenomenalan biti Gran Turismo 7 za PS5

0

Sony je objavio novi “showcase” video trailer za Gran Turismo 7 koji donosi puno detalja i prikaza gameplaya u predstpojećoj simulaciji vožnje za PlayStation 5 konzolu.

Prema očekivanjima igra će nam ponuditi doista obilje sadržaja, znatno više nego bilo koji prijašnji nastavak, što uključuje 34 lokacije s 90 različitih konfiguracija staza te ray tracing efekte koji će vam vizualni dojam podići na novu razinu, kako bi se do maksimuma iskoristiti moćni grafički hardver PS5 konzole.

Jedna od zanimljivosti u vizualnom smislu koju možda ne bismo primijetili da nam je nisu objasnili je prikaz dinamičnog dnevnog i noćnog neba. Umjesto lijepljenja gotovih tekstura s oblacima, zvijezdama i Mjesecom, engine Gran Turisma 7 vuče podatke s NASA-inih satelita i stvara simulaciju konfiguracije neba na koju utječu lokacija, tlak zraka i nadmorska visina, pa ćemo pri utrkivanju na raznim dijelovima svijeta gledati onakvo nebo kakvo se najčešće može vidjeti upravo tamo, a sve staze će imati dinamičke izmjene noći i dana, što ćete posebno primijetiti na dužim utrkama poput 24 sata Le Mansa.

Osim iskorištavanja naprednih mogućnosti grafičkog hardvera, igra će imati izvrsnu podršku za DualSense kontroler pa očekujte da ćete pod svojim rukama osjetiti na kakvoj se stazi vozite, kada vam se prednji kotaži zablokiraju, kada izletite na travu ili se zabijete u nekoga/nešto, ali i svaki kamenčić i zrno prašine na stazi ili gumama.

Glazbena ponuda u igri je također impresivna s više od 75 izvođača i 300 pjesama svih žanrova (osim narodnjaka i hrvatskog seljo popa), a i zvukovi iz kabine, motora i izvan auta će također biti dinamički kako bi odgovarali stvarnim.

Također se ne morate plašiti da ćete na raspolaganju imati premalo modela automobila, jer će ih se u igri naći više od 400, uključujući kolekcionarske old timere i najprestižnije jurilice današnjice. Nije nam poznato hoće li biti Rimac Nevere, obzirom da je ona nedavno završila u PUBG-u.

Što sve možete očekivati u Gran Turismu 7 Sony vam objašnjava u ovom videu.

Skupljajte polako lovu za bengu jer igra stiže već 4. ožujka.