Blizzard donosi Warcraft na mobilne telefone

Blizzard donosi Warcraft na mobilne telefone

0

U svojem obraćanju investitorima povodom kvartalnog financijskog izviješća, Blizzard Entertainment je objavio da tijekom 2022. godine planira dovesti jednu Warcraft igru na mobilne platforme.


Blizzard je rekao da radi na “značajnom novom sadržaju za Warcraft franšizu 2022.”, koji uključuje “potpuno novi mobilni Warcraft sadržaj”.

Do danas, jedino pojavljivanje Warcraft franšize na mobilnim platformama je bilo kroz igru Hearthstone. Ta besplatna igra pokrenuta je na iOS uređajima u travnju 2014., a za Android krajem te godine. No Hearthstone je igra s kartama, potpuno drugačija od akcijskog RPG iskustva World of Warcrafta ili strategije u realnom vremenu iz prva tri Warcraft naslova.

To znači da bi se na mobilnim uređajima ove godine trebale naći dvije velike Blizzardove franšize, Diablo Immortal, koji je već nekoliko puta odgađan, a prošle godine je završio tehničku beta fazu testiranja i potpuno nova Warcraft igra.

Obzirom kako je poznato da je igra s najvećim prihodom u svijetu prošle godine bio PUBG Mobile, jasno je da mobilne platforme više nitko ne želi zaobilaziti jer generiraju puno više novca nego one za konzole i računala. Pogotovo kada su besplatne, odnosno free-to-play pa u njima trošimo lovu na skinove za mačeve, kalašnjikove, čizmice i dizajnerske šljemove.

Za očekivati je da će “Warcraft Mobile” biti slično skuhan kao PUBG Mobile i Call of Duty Mobile, što znači da bi mogao sadržavati miks više modova, mapa, likova i načina gameplaya iz raznovrsnih igara Warcraft franšize.