Novi detalji za Diablo IV

Novi detalji za Diablo IV

0

Diablo IV je dobio svoje treće tromjesečno ažuriranje za 2022. godinu.

Piše: Iva Ledinščak

Suradnik direktora igre za uslugu uživo, Joseph Piepiora, i direktor proizvoda, Kegan Clark, iznijeli su svoje ambiciozne planove i detalje o igri koju nestrpljivo čekamo. Opisali su potpuno Diablo IV iskustvo, finalne značajke koje očekujemo pri lansiranju i redovita proširenja koja će se nastavljati kroz priču.

Fanovi su naglasili kako uživaju igrajući Diablo II: Resurrected i Diablo III kroz Sezone, tako da će prva biti dostupna ubrzo nakon lansiranja. Tim već marljivo radi na razvijanju sezona i planiraju ostvariti do četiri Sezone godišnje, svaku s velikim novim značajkama, questovima, neprijateljima, legendarnim objektima i još mnogo toga.

Sezone Diabla IV modelirane su prema onima iz Diabla III. Kada započne nova sezona, svi likovi iz prethodne se premještaju u Eternal Realm, gdje igrači mogu nastaviti igrati, napredovati i skupljati plijen. Da biste igrali u novoj sezoni, stvorit ćete novi lik i iskusiti nove značajke sezone i njen sadržaj.

Napredovanje kroz igru, zajedno s ograničenjem paragon bodova u Diablu IV, osigurava da vaš trud i vještina odlučuju koliko vaš lik postaje moćan. Sezona je dizajnirana tako da svi izvori snage likova dolaze iz samog igranja igre i napredovanja kroz nju. Snaga u Diablu IV nije neto što se može kupiti novcem.

U nastavku možete pročitati o filozofiji monetizacije i pojedinostima o Cosmetics Shop i Season Pass koji podržavaju i poboljšavaju Sezone.

Sezone (Seasons)

Diablo je igra o izboru i mogućnostima!“

Kreatori smatraju da je najbolje kada u sezoni dobijete čistu ploču za početak, birate klasu, prilagođavate svoju građu i usput lovite predmete koji je podržavaju. Tako je u Diablu IV sa svakom sezonom moguće stvarati jedinstvena iskustva sa svakim kvartalnim izdanjem.

Novi sadržaj

Kreatori naglašavaju da se igra značajno mijenja. Svaka sezona će biti objavljena sa svježom novom značajkom igranja i questovima, misterijima i mogućnostima za iskustvo napredovanja. To je nešto što bi igrači trebali moći iskusiti prije kraja prvog sata igranja. Jedna od prednosti ovog sezonskog smjera je ta što omogućuje zabavne, nove načine igranja tijekom napredovanja vašeg lika.
Novi questovi svake sezone otkrivat će više o svijetu Sanctuaryja i mjestu vašeg lika u njemu.

Meta ažuriranja

Postojeći sadržaj i značajke će konstantno pokušavati održati ravnotežu između zabave i izazovnosti za igrače. Redovito će se pratiti relativna ravnoteža između klasa, sastava i moći.
Novi legendarni i jedinstveni objekti, uzorne ploče, glifovi i još mnogo toga konstantno će stvarati nove mogućnosti.

Live događaji

Ovi događaji pružaju pristup novim avanturama i jedinstvenim nagradama. Sanctuary je živi svijet ispunjen ljudima, stvorenjima i frakcijama koje nastoje ispuniti svoje ciljeve. Pažljivi igrači trebaju biti u potrazi za novim događajima uživo koji će se pojavljivati svake sezone. Primjer događaja uživo može biti upozorenje o predstojećoj invaziji Utopljenika (Drowned) ili dolazak čudnog trgovca usred litica Dry Steppes.

Season Journey

Kao i Diablo III, Season Journey je besplatan za sve igrače. Ispunjavanje ciljeva sezonskog putovanja također omogućuje napredak prema Sezonskoj propusnici (Season Pass), novoj značajki s progresijom u stilu borbene propusnice koja napreduje uz sezonsko putovanje, omogućujući igračima da zarade još više nagrada samim igranjem. Sezonska propusnica ima i besplatne nagrade (kozmetika, premium valuta i gameplay boosts) i plaćene nagrade (samo kozmetika i premium valuta).

Season Pass

Diablo IV bit će igra s punom cijenom s Cosmetics Shopom i sezonskom propusnicom (nijedna od njih ne nudi opciju pay-for-power).
Sezone će dodati potpuno novi način igre, misije, izazove, meta promjene i poboljšanja kvalitete života. Sezonska propusnica prepoznaje predanost igrača, s većim nagradama koje se otključavaju što više igrate tijekom sezone.

Postojat će jedan niz nagrada s besplatnim razinama koje se otključavaju samo igranjem igre i napredovanjem, te Premium razinama koje ne daju nikakvu snagu ili prednost u igri u odnosu na druge igrače. Besplatne razine pružit će gameplay boostove svim igračima. Nasuprot tome, nagrade Premium razina usmjerene su na estetiku, pružaju veliku vrijednost u obliku kozmetike i Premium valute.

The Shop

Ako igrači odluče nešto kupiti, to bi trebalo biti zato što to žele, a ne zato što osjećaju da moraju. Također bi igračima trebalo biti jasno što točno dobivaju prije nego što odluče kupiti, bez neugodnih iznenađenja.

Kozmetika Shopa odnosi se na veliki izbor transmogova oružja i oklopa koje igrači mogu pronaći u igri. Shop je utemeljen u Diablovom svijetu, tako da je sva kozmetika holistička fantazija, čije se pojedinačne komponente mogu kombinirati i uskladiti s transmogovima iz oklopa nabavljenih u igri za beskrajne mogućnosti prilagodbe.

Na kraju Quarterly Update bloga, direktori su još jednom napomenuli da ovo nije kraj ponuda za Diablo IV, jer će ih nastaviti razvijati i nakon lansiranja. Uvođenje novih Sezona, uz live događaje i Season Journey, zajedno će pružiti raznolikost igri i poticati igrače da iskuse Sanctuary onako kako oni žele.