Starfield na Gamescomu 2022

Starfield na Gamescomu 2022

0

Obožavatelji su mislili da su otkrili sljedeću novost o Starfieldu, ili možda ipak nisu?

Piše: Iva Ledinščak

Čak i nakon velikog 15-minutnog reveala ovog ljeta, svi su željni još više detalja o Starfieldu. Postojala je nada da ćemo ih dobiti na Gamescomu 2022 u Njemačkoj sljedeći tjedan, zajedno s informacijama o vampirskom FPS Redfallu, ali na užas brojnih fanova, programer Bethesdae je promijenio plan.

U objavi na blogu za razvojne programere Bethesdae, tvorac igara Fallout i Elder Scrolls izvorno je pozvao posjetitelje Gamescoma da “dođu pogledati gameplay za Redfall i Starfield i ugrabe Fallout 76 dok su tamo“.

Naravno, svi su to protumačili kao da se radi o friškoj snimci gameplaya galaktičkog RPG-a, za koji se do sada činilo da uključuje mehanike preživljavanja i referencu na svijet Fallouta, koju će moći pogledati na sajmu igara u Njemačkoj od 23. kolovoza.

Međutim, post je u međuvremenu izmijenjen: “Dođite pogledati reprizu Xbox & Bethesda Games Showcase prezentacija gameplaya za Redfall i Starfield i ugrabite Fallout 76 dok ste tamo”. Dakle, na Gamescomu će biti Starfield gameplay, ali isti onaj 15-minutni trailer koji smo vidjeli ranije ove godine.

Sada se pak čini da je Bethesda ponovno izmijenila objavu s vijestima kako bi uklonila bilo kakvo spominjanje Starfielda na susretu fanova igara… Užas…

Ipak, Starfield će biti prisutan na Gamescomu u obliku verzije VASCO-a u prirodnoj veličini, robota koji služi kao pratitelj igrača (ekvivalent Dogmeatu iz Fallouta), s kojim će fanovi moći okinuti selfie.

Što se tiče novih snimaka, Quakecon je počeo 18. kolovoza, a iako Starfield nije na službenom rasporedu, možda postoji nekakva mala mogućnost da bi se još do 20. kolovoza moglo pojaviti nekakvo iznenađenje… Ne, ha? Nada umire posljednja.