Najveće novosti s Ubisoft Forward 2022

Najveće novosti s Ubisoft Forward 2022

0

Ubisoft nam je 10. rujna donio mnogo nadolazećih igara, neke i nenajavljene do sad. Nekoliko igara stiže vrlo skoro, poput Mario + Rabbids: Sparks of Hope. Bilo da igrate na računalu, mobitelu, Switchu, PS-u, Xboxu ili streaming platformama, naći ćete nešto za sebe.

Piše: Iva Ledinščak

Velike nadolazeće igre kao što je Skull and Bones dobile su dio pozornosti tijekom Ubisoft Forward prezentacije, ali najviše pozornosti je privukao Assassin’s Creed. Dobili smo vijesti o nekoliko različitih Assassin’s Creed igara, uključujući samostalni naslov Assassin’s Creed Mirage kao i Assassin’s Creed Infinity. Potvrđena je radnja u feudalnom Japanu i Svetom Rimskom Carstvu. Obožavatelji konačno mogu odahnuti jer su dani željnog iščekivanja 3D digitaliziranog Japana uskoro iza njih.

The Division je dobio posebno veliko prikazivanje, uključujući novi sadržaj za The Division 2, pogled na The Division Resurgence na mobilnom uređaju i besplatnu igru ​​The Division Heartland. Moći ćete igrati The Division gdje god se nalazili, a isto vrijedi i za Rainbow Six, budući da smo dobili novi pogled na Rainbow Six Mobile.

Ovo su bile najveće igre i najave na ovogodišnjem Ubisoft Forwardu:

Assassin’s Creed Mirage

Sljedeća igra Assassin’s Creed vraća gameplay svojim korijenima. Ponovno idemo na Bliski Istok. Basim Ibn Ishaq iz Assassin’s Creed Valhalla pojavit će se i u Assassin’s Creed Mirage, samo nekoliko desetljeća mlađi, u vrijeme „postavljanja pozornice“ za sve ono što će se kasnije događati u priči Assassin’s Creeda. U igri neće biti napredovanja kroz levele, questova i biranja linija dijaloga. Čista akcijska avantura, u kojoj će fokus biti na skrivanju, parkouru (s nekim novim mehanikama) i ubojstvima (također s nekim novim mogućnostima i preciznošću).

Assassin’s Creed Infinity

Nakon mjeseci i mjeseci šuškanja, Ubisoft je službeno opisao Assassin’s Creed Infinity tijekom Ubisoft Forwarda. Trebali biste o njoj razmišljati ne kao o zasebnoj igri, već kao o platformi koja napreduje za budući sadržaj Assassin’s Creeda. Umjesto izdavanja svake nove, zasebne igre, one će biti ponuđene unutar Infinityja. Dvije od nadolazećih igara su kodnog imena “Red” i “Hexe“, koje su usredotočene na feudalni Japan i suđenja vješticama Svetog Rimskog Carstva.

Prvi je u razvoju u Ubisoft Quebec, a drugi je razvijen u Ubisoft Montrealu od strane tima koji je radio na Valhalli. Clint Hocking, koji je prethodno režirao igre poput Splinter Cell: Chaos Theory, Far Cry 2 i Watch Dogs Legion, režirat će i Hexe. Osim kratkog uvida u mračno, šumsko okruženje ovog misterioznog naslova, potvrđeno nam je i da Hexe neće biti RPG naslov.

Assassin’s Creed mobilne igre

Dvije različite mobilne igre Assassin’s Creed su na putu, iako ne dolaze istovremeno. Project Jade, smješten u Kini, bit će objavljen za mobilne uređaje i ima potpuno prilagodljivog protagonista. Druga još uvijek nije imenovana, ali znamo da će biti objavljena putem Netflixa. To će biti jedini način za igranje ove igre. Za one koji još ne znaju, mobilno igranje uključeno je besplatno uz pretplatu na Netflix.

Brawlhalla

Popularna Brawlhalla dobiva novog sablasnog lika baš u vrijeme Noći vještica. Zapravo nekoliko njih, jer se i Alucard i Simon Belmont iz Castlevanije pridružuju besplatnoj igri 19. listopada. Brawlhalla je već upoznata s crossoverima, s likovima iz raznih franšiza, uključujući Tomb Raidera i Teenage Mutant Ninja Turtles. Dostupna je na Xboxu, PlayStationu, Switchu, PC-u te na iOS-u i Androidu.

The Division

Ubisoft podržava Tom Clancyjev The Division na nekoliko različitih načina, uključujući 10. sezonu The Division 2 za samo nekoliko dana. Nova sezona kreće 13. rujna i fokusira se na vođu frakcije True Sons, generala Andersona. Potvrđeno je da je na putu i 11. sezona. Uz The Division 2, Ubisoft Forward je također predstavio The Division Heartland, besplatnu spin-off igru ​​koja će sadržavati način rada za 45 igrača pod nazivom Storm Operations. Pokreće se 2023., a prijave za PC testiranje dostupne su već sada. Također se možete odmah prijaviti za alfa test The Division Resurgence preko svog mobitela. Igra je smještena i prije događaja prvog Divisiona kao i između te igre i The Division 2, sa sličnim gameplayom koji uključuje puno pljačkanja i pucanja.

Mario + Rabbids: Sparks of Hope

Sljedeći mjesec Mario + Rabbids: Sparks of Hope dugo je očekivani nastavak igre Mario + Rabbids Kingdom Battle. U prezentaciji smo mogli vidjeti novi level u regiji Terra Flora, mogućnosti slobodnog kretanja terenom do vulkana i vožnju vlakom, kombiniranje napada te bitku protiv ljutitog Wigglera.

Ubisoft je potvrdio da će igra dobiti DLC i pokazao plan za sadržaj nakon lansiranja tijekom Ubisoft Forwarda. Bit će tri različita DLC paketa objavljena putem sezonske propusnice, a treći će dodati Raymana kao lika koji se može igrati.

Rainbow Six Mobile

Ubisoft je detaljno opisao kako se možete prijaviti za isprobavanje zatvorenog beta testa Rainbow Six Mobile tijekom svoje Ubisoft Forward prezentacije. Ako ste na Androidu, možete se već sada predregistrirati na Google Playu, a korisnici iOS-a će to moći učiniti u skoroj budućnosti. Test počinje vrlo brzo, 12. rujna, a kao što smo dosad vidjeli u kratkim prikazima gameplaya, čini se da će pružiti iskustvo vrlo slično Rainbow Six Siege. To podrazumijeva neke od istih likova i lokacija, kao i karakterističnu fiziku uništavanja u igri.

Skull and Bones

Skull and Bones počinje dobivati sve jasniju sliku u našim glavama. Saznali smo više o tome kako ćete moći prilagoditi svoj brod i koristiti mrežu krijumčara. Moći ćete prodavati robu, uključujući nedopuštene proizvode poput ruma i opijuma, a možete odabrati i koje ugovore i lov na blago želite izvršiti. Također ćete imati puno kontrole nad time kako ćete opremiti svoj brod, teretni kapacitet, koje oružje želite i kakvu vrstu oklopa ima. Možete odabrati grubu silu ili lakši i agilniji brod, a možete odabrati želite li se usredotočiti na uništavanje neprijateljskih brodova ili ih samo onesposobiti kako bi se mogli ukrcati.

Trackmania

Nakon lansiranja igre na PC-u, najnovija Trackmania igra konačno prelazi na Xbox Series X|S i PS5, kao i na neke druge sustave. Ako ste započeli igrati na računalu, ili se odlučite kretati s jedne platforme na drugu, igra nudi cross-progression, kao i cross-play. Sve staze na kojima ste se svojski trudili na PC-u, a ima ih i do 285 tisuća, bit će dostupne na svim platformama. Uz sustave nove generacije, igra također dolazi na PS4, Xbox One, Stadiju i Lunu početkom 2023. Za razliku od ranijih igara u seriji, koristi model besplatnog igranja i sustav pretplate.