Najavljene dvije AAA besplatne nogometne simulacije koje konkuriraju FIFA i PES igrama

Najavljene dvije AAA besplatne nogometne simulacije koje konkuriraju FIFA i PES igrama

0

Tvrtka Strikerz i osnivač SK Gaminga gotovo istovremeno su najavili dolazak dviju “AAA” nogometnih simulacija pod nazivima Goals i UFL za koje kažu da će biti free-to-play, play-to-earn i fair-to-play naslovi.

Piše: Igor Sečen

Kako se čini, prva bi trebala izaći igra UFL, o kojoj su objavljene malo konkretnije informacije i lansiran prvi trailer, a dolazi od tvrtke Strikerz Inc. koji je okupio veliki developerski tim koji je raspoređen u 5 regionalnih europskih država. Oni igru razvijaju na Unreal Engineu i planiraju je lansirati za PC, PS5, PS4, Xbox Series X/S i Xbox One platforme.

Mada ne iznose točnu informaciju kada bi igra trebala izaći, developeri kažu da će to biti uskoro i navode da će se raditi o fair-to-play naslovu koji će od igrača tražiti znanje u slaganju momčadi i vještinu igranja na terenu, što znači da će se čim više smanjiti automatske sekvence driblinga, dodavanja i drugih poteza u gameplayu, kako bi sve bilo u vašim rukama.

Druga igra je Goals, koja je zasad samo slovo na papiru, jer osim logotipa zapravo nisu objavljeni nikakvi materijali, što je znak da se developerski tim tek treba okupiti i to pod vodstvom suosnivača SK Gaminga Andreasa Thorstenssena, te bivšeg FIFA pro gamera Kurta Fenecha (Kurt0411), koji je objavio video u kojem više opisuje svoje oduševljenje što će raditi na igri nego o tome kako će biti izrađena i na kojem engineu.

Za igru kažu da će biti “free play, cross-play, multiplayer first i esports ready”, što znači da su je namijenili prvenstveno pro gamerima i esports natjecanjima.

Oba tima tvrde da će njihove igre predstavljati veliku konkurenciju FIFA i PES naslovima, posebice stoga što će biti besplatne (free-to-play), no ne govore apsolutno ništa o jednoj stavki koja je vrlo važna većini igrača nogometnih simulacija, licenciranju imena igrača i klubova.

Svima nam je jasno da je u video igrama najvažniji gameplay, no mnogi ljubitelji nogometnih simulacija odabiru taj žanr upravo zbog mogućnosti da upravljaju svojim omiljenim timovima i igračima koji su preslikani iz pravog svijeta. Nekako nam se čini da bi UFL možda mogao dobiti (kupiti) licence, no za Goals je još prerano bilo što reći.

Nekako mislimo da se EA još ne bi trebao tresti od straha zbog nadolazeće F2P konkurencije, barem dok ne dođemo u mogućnost isprobati kako to play-to-earn igranje funkcionira.