Hrvatski Gamechuck dobio investiciju od milijun kuna za novu video igru Midwintär

Hrvatski Gamechuck dobio investiciju od milijun kuna za novu video igru Midwintär

0

Izdavač videoigara Rogue Games i studio za razvoj videoigara Gamechuck potpisali su izdavački ugovor u vrijednosti od preko milijun kuna za sljedeću Gamechuckovu videoigru naziva “Midwintär”.

Midwintär je akcijska stealth igra inspirirana srednjovjekovnim horor folklorom s jakim naglaskom na priču. Igra svako malo mijenja tempo u rasponu od brze akcije do promišljenog taktiziranja, pri čemu posebnu ulogu ima inovativna mehanika tračanja i širenja glasina među neigrivim likovima (NPC-ovima).

Usto, igra nudi na izbor upravljanje s tri različita lika – vukodlakom, vampirom i vješticom – u udruženom osvetničkom pothvatu protiv zlokobnog religijskog kulta, a svaki od likova dolazi s posebnim setom vještima i donosi drugačiji način igranja.

Midwintär smješta igrače u sunčana, srednjovjekovna sela napučena prijateljski nastrojenim seljanima. Međutim, ispod sunčane fasade igrači će otkriti pravu narav njihovih svetih, zlokobnih rituala.

Konstanta promjena tempa u Midwintäru se dinamično mijenja kroz trominutni ciklus dana i noći, koji isto tako dinamično utječe na sposobnosti igrivih likova. Tijekom dana, igrači će istraživati lokacije u ljudskom obliku te vještinama poput obijanja brava i širenja glasina pripremati teren za noćni, krvoločni pohod, tijekom kojeg će se transformirati u nadljudski snažno čudovište.

Svaki neigrivi lik (NPC) u Midwintäru ima vlastiti mjerač sumnjičavosti, na koji će igrači moći utjecati tračanjem i širenjem glasina o drugim NPC-ovima, što će posredno utjecati i na mjerač panike u selu, a koji utječe na promjenu ponašanja umjetne inteligencije svih NPC-ova unutar jednog, cijelog levela.

Kooperativni multiplayer u Midwintäru će biti moguće igrati u društvu do tri igrača putem split screena, odnosno lokalnog multiplayera.

Iz priloženih materijala odmah smo primijetili da je (kao i sve Gamechuckove igre do sada), Midwintär dizajniran u indie retro stilu osamdesetih, što znači da je namijenjen specifičnom tipu igrača, posebno onima koji se furaju na Spectrume, Komodorce i Amige. Nekako vjerujemo da će u njemu uživati gameri kojima je dobar gameplay puno važniji od grafike, kao i oni kojima je baš ovakva grafika u 21. stoljeću cool faktor.

Ovdje možete vidjeti prvi gameplay video Midwintär igre, premijerno prikazan na ovogodišnjem Gamescomu.