Najavljena nova Subnautica

Najavljena nova Subnautica

0

Krafton i Unknown Worlds, developer survival igre Subnautica, rade na idućem nastavku uspješnog serijala.

Piše: Iva Ledinščak

Uzbudljiva, fascinantna jednako koliko i zastrašujuća, originalna Subnautica izašla je ne tako davne 2018. godine, a već naredne 2019. smo dobili nastavak, Subnautica: Below Zero.

Igra je okupila obožavatelje širom svijeta, što i nije bilo tako neočekivano s obzirom na zanimljivu priču, predivnu grafiku i nevjerojatan sound dizajn.

U veljači ove godine, Unknown Worlds je objavio oglas za radno mjesto novog vodećeg programera. Nedugo nakon toga, objavili su niz još nekoliko poslova, uključujući pozicije za artiste 3D okruženja i objekata nekih još neobjavljenih naslova, ali i za seniora narativnog dizajna, koji će raditi na „novoj igri u Subnautica svijetu”!
Posao novog narativnog dizajnera u timu će biti „…osmisliti neodoljive, dramatične priče u kontekstu game iskustva te definiranje povijesti, novog znanstveno fantastičnog svijeta i vanzemaljskih stanovnika koji u njemu žive.“

To je za sada sve što znamo. Za one koji još nisu igrali, a uživaju igrati igre u kojima slobodno istražuju svijet bez unaprijed darovanih uputa za svaki sljedeći korak; vrijeme je da zaplivaju na Steam, zarone u svijet Subnautike i krenu u potragu za tragovima i materijalima koji će im pomoći da prežive u opasnim dubinama.

Osim što planira novu Subnautiku, Unknown Worlds kreira i novi turn-based sci-fi IP pod nazivom Project M. To je prvi projekt studija otkako ga je preuzeo PUBG developer Krafton krajem prošle godine. Project M će stupiti u Early Access (za sada nedefiniranog datuma) ove godine.