Najavljen Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

Najavljen Chrono Cross: The Radical Dreamers Edition

0

Na sinoćnjoj Nintendo Direct konferenciji najaveljen je remaster kultnog JRPG-a kojeg fanovi već dulje vrijeme priželjkuju vidjeti.

Više od dvadeset godina je prošlo otkako se na PlayStationu pojavio kultni JRPG Chrono Cross, koji i danas broji milijune obožavatelja diljem svijeta, a čiji zapakirani primjerci igre dosežu basnoslovne cifre u online aukcijama.

Square Enix je konačno prepoznao značaj svog cijenjenog IP-a, te sprema skori izlazak remastera. Za remaster su potpuno remastirane predivne 2D pozadine i svi 3D modeli s teksturama visoke rezolucije, efekti, fontovi i kompletan audio. Puritisti među igračima će pritiskom na tipku moći mijanjeti stari i novi vizualni izričaj. Iako donosi brojne promjene, remaster u potpunosti zadržava vizualni identitet orginala.

Kako sve ne bi bio samo običan remaster, Square Enix u kompletu s igrom po prvi put za igrače na zapadu izdaje Radical Dreamers, vizualnu novelu izdanu davne 1996., a koja je bila uvod u priču orginalno izdanog tri godine kasnije.

Igru ćemo zaigrati već za dva mjeseca, 7. travnja, a baš nitko neće ostati zakinut. Chrono Cross izlazi za PC, PlayStation 4, Xbox One i Nintendo Switch. Izlazak na prošloj generaciji garantira da će je bez problema zahvaljujući backward compatibility mogućnostima, moći zaigrati i igrači s novim konzolama.