Monster Jam Showdown izlazi 29. kolovoza i nudi 66 službenih monster truckova

Monster Jam Showdown izlazi 29. kolovoza i nudi 66 službenih monster truckova

0

Ljubitelji monster truckova će ovog ljeta doći na svoje i uživati u licenciranoj igri Monster Jam natjecanja koju radi Talijanski developer Milestone za PS 5, PS 4, Xbox Series X/S, Xbox One, Nintendo Switch i PC platforme.

Monster Jam je motosport koji se održava pod okriljem Hot Rod Association organizacije u SAD-u. Natjecanja koja se obično održavaju na stadionima, uključuju utrke, vožnju na dva kotača i slobodni stil.


Video igre na temu Monster Jama se rade dulje od 20 godina za sve moguće platforme, od PC-a, Xbox i PlayStation konzola pa sve do Nintendo DS i GameBoy konzola, a licencirali su ih brojni najveći izdavači, uključujući Ubisoft, Activision i THQ.


Mogli bismo reći da je Monster Jam u Monster Truckovima ono što su FIFA ili PES u nogometu, a sada Milestone i Feld Motor Sports razvijaju novu igru pod nazivom Monster Jam Showdown.


Igra će sadržavati ukupno 66 službenih Monster Jam vozila (40 uključenih u osnovnu igru, a 26 će biti dostupno putem besplatnih ili premium DLC-ova).

Igrači će se natjecati u sve tri kategorije sporta na mapama koje uključuju igrališta američkog nogometa, baseball stadiona i speedwaya, kao i u tri originalna okruženja inspirirana američkim divljim prostranstvima koja uključuju Dolinu smrti, šumske predjele oko rijeke Colorado i zimske krajolike Aljaske.

Na raspolaganju ćete imati službena natjecanja kao što su head-to-head utrke i freestyle, kao i posebno dizajnirana događanja, koja će vam ponuditi 10 različitih načina igre.

Igra se radi na Unreal 5 Engineu, što joj garantira vrhunski vizualni ugođaj s puno grafičkih detalja i napredni sustav osvjetljenja, kao i odlični fizikalni model.
Svoje monster truckove ćete moći bojati i ukrašavati, a osim karijere ćete imati pojedinačne utrke, klasični multiplayer, kao i split-screen za dva igrača na jednom ekranu.