Microsoft Sonyu nudi ugovor za CoD na 10 godina za PS5

Microsoft Sonyu nudi ugovor za CoD na 10 godina za PS5

0

Od kako je izrazio želju za preuzimanje Activision Blizzarda i na stol stavio ponudu u visini od 68,7 milijardi dolara, Microsoft je naišao na brojne kritike i osude, a jedan od najžešćih igrača koji su protiv te akvizicije je Sony, zbog straha da će Microsoft dati prednost igrama Activision Blizzarda na svojoj Xbox konzoli i zanemariti PlayStation 5.

Kako bi malo “omekšao” Sonya, Microsoft mu je odlučio ponuditi ugovor na 10 godina za buduće Call of Duty igre, ukoliko akvizicija bude realizirana. Prema tom ugovoru Microsoft garantira da će sve nove CoD igre istovremeno stići na PlayStation platformu kao i na Xbox, što znači da njegova konzola neće dobiti nikakvu prednost pred Sonyevom.

Taj potez Microsofta nije usmjeren samo prema Sonyu, već bi ekipi iz Redmonda trebao pomoći i u “omekšavanju” nadležnih regulatornih tijela koji trebaju odobriti akviziciju nakon što se uvjere da Microsoft s njom neće dobiti povlašteni položaj na tržištu pred konkurencijom.

Microsoftova ponuda dolazi u trenutku kada EU provodi istragu u vezi akvizicije, a i Savezna trgovinska komisija SAD-a (FDC) priprema pravne korake kojima bi spriječila da se realizira.

Drugim riječima, Avtivision Blizzard i dalje nije u rukama Microsofta, a mnogi game publisheri, ali i gameri se nadaju da će tako i ostati.

Jako nas zanima što će reći Sony na ovu ponudu.