Microsoft požuruje Redfall i Starfield

Microsoft požuruje Redfall i Starfield

0

Redfall i Starfield bez sumnje pripadaju među najiščekivanije ovogodišnje naslove. Obje igre razvija Bethesda koju je prije dvije godine otkupio Microsoft i kojem je, čini se, dozlogrdilo čekanje.

Redfall je igra koja nam dočarava kako izgleda svijet kojim su zavladali vampiri i u kojem se malobrojni preživjeli bore za opstanak. U ovom FPS-u igrači se kroz single player ili co-op mod bore protiv vampira širokim spektrom oružja i supermoći. Starfield je, pak, akcijski RPG smješten u bespuća svemira u kojem će igrač, obećavaju, imati dosad neviđenu slobodu u otkrivanju novih planeta, vanzemaljaca i koječega još.

Obje igre smještene su u ogromne otvorene svjetove koji su postali svojevrsni trejdmark Bethesde. Svi oni koji su se kalili na Skyrimu i Falloutu znaju koliki je megaloman njihov tvorac Tom Howard. No sada je Microsoft taj koji diktira tempo i koji želi da obje igre što prije budu dovršene te lansirane isključivo na njihove konzole. Pogotovo nakon što je procurio navodni inside info po kojem su obje igre još daleko od svog završetka i po kojem gotovo sigurno neće izaći u prvoj polovici ove godine.

S obzirom da je Redfall već dobio blizak datum izlaska (2. svibnja) ovo je prilično smjela informacija pa ćemo je uzeti s rezervom. U svakom slučaju gameri neće imati ništa protiv odgode ako u konačnici dobiju ispolirane i stabilne igre. Svima nam je još u sjećanju Fallout 76, ne ponovio se.