Legend of the Outlaw Mage

Legend of the Outlaw Mage

0

Lijepa i zanimljiva besplatna igra uz koju se možete puno zabaviti u malo vremena.

7.0

Author's rating

Overall rating

Grafika
7.5
Animacija
7.5
Zvuk
7.0
Glazba
7.0
Igrivost
7.5
Konačna ocjena
7.0
The good
  • Vizuali
  • Gameplay
  • Besplatna
The bad

  • Lagana borba
  • Kratko traje

Skupina studenata na sveučilištu SMU u Dallasu (SAD), kreirala je kratku, ali zabavnu videoigru. Legend of the Outlaw Mage izmijenjena je slika Divljeg zapada, u kojoj fantastični elementi zajedno s glazbom stvaraju jedinstven ugođaj.

Charlotte, predvodnica bandita Broken Butterfly Gang, kreće u potjeru za onim tko ju je izdao. Nije sigurna tko je krivac, ali ne planira stati dok ne otkrije i osveti se.

Piše: Iva Ledinščak

Na putu pronalazi predmete, uspomene članova skupine i susreće brojne neprijatelje. Svaki susret s njima samo je priprema za posljednji okršaj s izdajicom koji nadmašuje Charlottina očekivanja.

Tekst priče o Charlottinoj osveti vidljiv je na ekranu, ali i popraćen kvalitetnim voice actingom

Kauboj protiv čudovišta

Svijet kroz koji se Charlotte kreće okružen je špiljama i stijenama. Na putu izbjegava zamke i bori se s raznim čudovištima. Dionice puta odvojene su portalima u stijeni kroz koja ne može proći sve dok i jedan neprijatelj stoji na nogama. Prije ulaska u sljedeći prostor, Charlotte sakuplja predmet ili vještinu, magične čini koje mogu biti od velike pomoći u borbi s različitim neprijateljima. Svaki objekt dolazi s kratkom pričom ili pak uputom, tako da je igraču u svakom trenutku jasno što se zbiva.

Klasična top down pucačina s “dungeon crawler” elementima

Kanjoni vrve različitim neprijateljima. Prvo se mogu sresti neobične, skakutave lopte sasušene trave s brkovima i šeširom koje nanose najmanje štete te ih je najlakše poraziti. Nakon njih dolaze različite zvijeri, od kojih neke mogu pucati iz svojih magičnih oružja.

Priča je simpatična, ali definitivno dolazi u drugom planu u odnosu na gameplay

Borba je prilično jednostavna. Uz kratke i jasne upute, lako ćete pohvatati konce i odmah krenuti u stvaranje kaosa po kanjonu. Pojedinačne magične čini bacaju se dodirom samo jedne tipke, a oružjem u drugoj ruci možete pucati do mile volje jer je municija neograničena. Osim toga, spremanje napretka kroz igru može se obaviti kod svake logorske vatre. One su vrlo česte te kod njih možete dobiti i uvid u magične čini koje ste do tada otključali i odabrati one koje želite koristiti na sljedećoj dionici.

Igrač sam bira kojim magičnim sposobnostima će se opremiti u određenom dijelu igre

Divlji zapad u paralelnom svemiru

Svaka novo-stečena magična sposobnost stvara drugačiji efekt i izgleda sjajno. Neke čini su puno snažnije od drugih. Što dalje napredujete u igri, pronalazite jače i efikasnije magične kristale čije čini možete bacati iz Charlottine posebne rukavice. Na primjer, Ice Knives može nanijeti štetu svim neprijateljima u uskom krugu oko igrača, dok je Thunderbolt brz, ali slab te može nanijeti štetu samo jednom neprijatelju prema kojem je okrenuta. Razina nanesene štete ovisi o udaljenosti od neprijatelja.

Čarolija Ice Knives na djelu

Samo izmicanje napadima neprijatelja popraćeno je vrstom filmskog efekta. Spuštanje crnih slajdera sužava vidno polje s gornje i donje strane zaslona. Kako je izbjegavanje napada česta praksa, ne bi bilo loše kada bi animacija nešto kraće trajala i omogućila igraču da se prije vrati u borbu i zada sljedeći udarac.

Thunderbolt kao još jedna magična sposobnost u nizu

Svaki dobro izveden napad igraču daje povratnu informaciju o izdržljivosti neprijatelja u obliku crvene linije koja se prazni iznad njegove glave. Poraženi nestaje i za njim ostaju sićušna, bijela, krilata stvorenja. Dovoljno je proći blizu njih kako biste ih pokupili. Skupljanjem ”leptirića” i izbjegavanjem napada u posljednjem trenutku, skupljate bodove koji se bilježe punjenjem linije (Style Meter) u donjem lijevom kutu zaslona. Kada se napuni do maksimuma, otključava se mogućnost izvršavanja *super moćnog ultimativnog napada*.

Dramatična obrana od neprijatelja bi mogla biti manje dramatična i efikasnija

Kratko, ali slatko

Igra može biti gotova u manje od sat vremena. Prolazak kroz igru je uglavnom linearan, ali na nekoliko mjesta postoji mogućnost odabira lijevo ili desno. Odabir smjera nema utjecaja na kraj igre, tako da baš i nema razloga za replay.
Voice acting je dosta dobar, kao i glazba i zvučni efekti. Zvučna pozadina u isto vrijeme odaje osjećaj mističnosti i opasnosti te se dobro uklapa u ukupni ugođaj igre.

Tko bi rekao da hvatanje leptira može biti opasno?

Igra apsolutno ostavlja zapanjujući vizualni dojam, pogotovo kod animacija u borbi s većim čudovištima. Ima odlične mehanike, zanimljive, ali jednostavne načine borbe te dobru priču. Ovi su studenti definitivno zaslužili priznanje za rezultat uloženog truda. Veselimo se sljedećim projektima i nadamo se punoj verziji ove igre.

Izuzevši nekoliko spomenutih stvarčica s minusom sa strane, Legend of the Outlaw Mage je dosta dobra igra. Osim toga, besplatna je, pa kako se itko uopće može žaliti?

Definitivno preporučujemo da kad-tad bacite oko (i prste) na nju na Steamu ako volite nešto lakše igre sa zanimljivom pričom.