Lansiran Counter-Strike 2 koji je besplatna nadogradnja na CS:GO

Lansiran Counter-Strike 2 koji je besplatna nadogradnja na CS:GO

0

Valve je lansirao dugo iščekivani Counter-Strike 2, koji je službeno najavljen još u ožujku ove godine.

CS2 zamjenjuje Counter-Strike: Global Offensive kao besplatna nadogradnja, a koristi Valveov engine Source 2, koji donosi nove načine renderiranja, oštrije teksture, nove geometrije i uvjerljivije osvjetljenje, kao što možete vidjeti u ovom videu.

Valve kaže da je podijelio igru u tri kategorije. Prvo, Touchstone mape su klasične i uglavnom netaknute tako da igrači mogu provjeriti temeljne promjene u igri između Counter-Strike: Global Offensive i Counter-Strike 2. Zatim su tu Upgrade mape koje se fokusiraju na osvjetljenje Source enginea 2 za realističnije odraze i materijale. I na kraju tu su Overhaul mape koje su u potpunosti obnovljene i pokazuju sve mogućnosti Sourcea 2.

Valve kaže da bi dimne bombe trebale izgledati jer ne samo što svi igrači vide isti dim bez obzira na položaj, dim može komunicirati s okolinom na zanimljive načine. Reagira na osvjetljenje, raste i prirodno ispunjava prostor. Oblik oblaka dima mogu mijenjati meci i granate.


Valve kaže da Counter-Strike 2 također podržava ‘sub-tick’ ažuriranja. To znači da će server obraditi radnje igrača između primarnih ažuriranja. To će ovo obavijestiti servere o trenutku kada ispalite oružje ili bacite granatu, što bi trebalo dovesti do boljeg odziva.

“Zahvaljujući sub-tick arhitekturi ažuriranja Counter-Strikea 2, poslužitelji znaju točan trenutak kada počinje kretanje, ispaljen hitac ili bačena granata. Kao rezultat toga, bez obzira na brzinu kretanja, vaše će kretanje i pucanje biti podjednako osjetljivi, a vaše će granate uvijek padati na isti način.”, navodi Valve.


I na kraju Valve ističe i da su zvukovi igre prerađeni su kako bi bolje odražavali fizičko okruženje, bili jasniji i izražavali više stanja u igri, a također su rebalansirani za ugodnije iskustvo slušanja.

Kao što smo rekli, Counter-Strike 2 je besplatna nadogradnja Counter-Strikea: Global Offensive na Steamu, a sva ‘kozmetika’ prikupljena u CS:GO automatski će se prenijeti u CS2.