Kad se male ruke slože u Khazad-dûmu

Kad se male ruke slože u Khazad-dûmu

0

Sljedeće godine nam u Epic Games Store ekskluzivno dolazi Lord of the Rings: Return to Moria, co-op igra za preživljavanje u kojoj ćete biti pozvani okupiti patuljke i zajedno izdubiti pećine Khazad-dûma.

Piše: Iva Ledinščak

Lord of the Rings: Return to Moria je multiplayer igra za preživljavanje, smještena u četvrto doba JRR Tolkienove Međuzemlje, gdje će se igrači udružiti sa svojim kolegama patuljcima i isklesati novo carstvo pod planinama. Kraljevstvo Morije će biti proceduralno kako bi se osiguralo jedinstveno iskustvo svaki put, a co-op će podržati do 8 igrača, iako će se moći igrati i solo.

Lord Gimli Lockbearer poziva igrače u Misty Mountains da preuzmu kontrolu nad ekipom patuljaka sa zadatkom da povrate izgubljeni plijen iz domovine patuljaka Morije – poznate kao Khazad-dûm ili Dwarrowdelf – u dubinama ispod njihovih nogu“, objavljuje izdavač North Beach Games. “Njihova će potraga zahtijevati hrabrost, zalazeći sve dublje u rudnike Morije kako bi povratili svoje blago. Igrači će udružiti snage kako bi preživjeli, izradili, izgradili i istražili legendarne, prostrane rudnike.”

Duboko pod zemljom, igrači će se udružiti u potrazi za resursima, izgraditi podzemnu bazu i boriti se s orcima, goblinima i još čudovišnijim neprijateljima privučenim bukom čekića i dlijeta patuljaka. Morat ćete upravljati svojim spavanjem, temperaturom i “dinamičkim svjetlosnim sustavom” kako biste stvorili sigurne zone u mraku rudnika. Obnova drevne tehnologije poput kovačnica omogućit će igračima pristup boljoj opremi i strojevima.

Osim željeza, zlata i kvarca, usitnjavat ćete kamenje i oko fantastičnih materijala kao što je Mithril, magični mačevi koji mijenjaju boju u blizini orka, knjige sa zaboravljenim nacrtima, amajlije koje poklanjaju snagu i mudrost i tko zna što još!

Igrači će moći stvoriti vlastitog patuljka u kreatoru prilagođenih likova. Patuljci će se moći prilagoditi na razne načine kako bi se stvorio jedinstveni identitet patuljaka. Zatim, tijekom igranja, igrači će moći pronaći i izraditi oklop i oružje kako bi dodatno poboljšali svoj jedinstveni stil.

Igra Return to Moria je najavljena za proljeće 2023. godine. Do tada ima još dosta vremena, pa da ne tapkate u mraku zamišljajući kako bi mogla izgledati na temelju ovih pomalo tamnih slika, pogledajte jednako taman trailer u nastavku.