Još velikih imena otkazalo dolazak na Gamescom

Još velikih imena otkazalo dolazak na Gamescom

0

Prema najnovijim vijestima uz Nintendo na Gamescomu ove godine neće sudjelovati ni Sony, Activision i 2K.

Iako je najavljeno oko 250 studija koji će ove godine sudjelovati na Gamescomu, ova velika imena ga ipak preskaču. Kako je već poznato da treću godinu za redom neće biti održan E3, fanovi su polagali nade da će Gamescom biti dobra zamjena no čini se da ništa od toga.

Gamescom je i mnogo ranije održavao svoje događaje te je uz konferenciju za medije imao i javnosti otvorene prostore za igranje najnovijih naslova. Čini se da otkazivanjem dolaska Sonyja to ipak neće biti slučaj ove godine, a moguće je da je Gamescom ovim potezom osuđen na laganu propast.

Sony je već 2019. prestao s dolascima na E3, ali je i dalje bio regularan na Gamescomu brojeći ih od davne 2009. godine. Na pitanje zašto neće sudjelovati ove godine, Sony nije dao odgovor. Za sada, znamo da Sony u planu ima preradu prvog The Last Of Us naslova (koji dolazi u rujnu) i God Of War: Ragnarök.

Najgore je od svega što je Sony već peta velika kompanija koja je otkazala svoj dolazak, uz Nintendo za koji smo saznali nešto ranije, ondje nećemo pronaći ni Activision, Take-Two, Wargaming i 2K. Nintendo je mogao iskoristiti dolazak za pogled na demo verziju naslova Splatoon 3, a koji izlazi nekoliko tjedana nakon samog Gamescoma.

Iako je za neke razočaravajuće, neki drugi su i dalje zadovoljni i jedva čekaju sljedeći Gamescom, a obožavatelji preporučuju odlazak vikendom jer, iz prijašnjeg iskustva, nalažu kako četvrtkom i petkom nema toliko ljudi pa je doživljaj poprilično različit.

Savjeti za dolazak na Gamescom 2022.

Piše: Matija Ančić

Od najavljenih 250 imena, poznati su nam samo Bandai Namco, Sega i THQ Nordic jer svoju listu očito organizatori još uvijek kriju od javnosti. Ostalo ćete moći pratiti na YouTubeu od 23. do 28. kolovoza. te je poznato kako će se digitalni događaj održati pod vodstvom Geoff Keighleya pod nazivom Opening Night Live.

Nadamo se da su se ove godine organizatori dobro pobrinuli za probleme koje su fanovi prošle godine imali, poput previše reklama, a premalo najava i gameplaya.

Kritike na prošlogodišnji digitalni Gamescom

Ukoliko događaj planirate posjetiti uživo u Njemačkoj, dnevne karte će vas koštati između 25 i 30,50 eura, a ako ste student, učenik ili umirovljenik proći ćete s popustom pa ćete karte moći imati za nižih 18 do 23 eura. Karte možete kupiti na ovome linku.