Je li 505 Games podvukao crtu za nove naslove na vašoj listi želja?

Je li 505 Games podvukao crtu za nove naslove na vašoj listi želja?

0

Ukoliko ste oglušili od glazbe s početka Showcasea ili na istome niste sudjelovali u nastavku možete pročitati kratke najave i novosti koje su nam donijeli 505 Games.

505 Games održali su Showcase, u trajanju od ne baš dugih 30 minuta, novodolazećih naslova ove i naredne godine, a na vama je da odlučite imaju li oni potencijala.

Among the Trolls

Prva u najavi bila je akcijska avantura čiji early access možemo očekivati ove godine. Isprva nam lik govori o misterioznim tajnama šume o kojima mu je pričala baka. Ne znamo je li riječ o putu kojeg je baka prolazila tijekom odlaska u školu, ali zvuči poznato. Nema osvjetljenja, samo pokoja zraka sunca koja se probija kroz krošnje, prepušteni ste sami sebi da se snalazite u prostoru i s materijalom kojeg možete pronaći, a sa svake strane vas može dočekati neobično stvorenje koje će vam prepriječiti put. Igru nam donose finski developeri Forbidden Studios, a koji su radili na naslovima poput Elder Scrolls V: Skyrim i Fallout 4.

A kako smo se našli u toj misterioznoj šumi? E pa, priča započinje likom u njegovim tridesetima koji se želi ponovno povezati s bakom i djedom nakon gubitka roditelja te s njegovom nordijskom kulturom i tradicijom. U početku igrač može birati hoće li igrati s Alex ili Annom u svome putu iz SAD-a do Finske. Riječ je o spoju folklora, tradicije, kulture i vjerovanja nordijskih šamana u modernome svijetu. Vidimo kako putem do brvnare bake i djede glavni lik putuje čamcem, ali ne dođe do svog odredišta jer, kako to obično biva, iz dubina izleti velika morska neman koja prevali čamac. Naš se junak poslije tragičnog događaja budi u neobičnoj šumi, a oko sebe ne vidi ništa poznato. Gladan je i žedan, a ubrzo shvati da sve mora raditi sam. Poznato je kako se radi o survival i crafting igri, a koja od igrača traži da stvara nova različita oružja, predmete, traži hranu, gradi skloništa i slično. Osim oružja, predmeta i hrane zanimljivo je što će igrač biti u prilici stvoriti magična stvorenja koja će mu pomagati tijekom igre. Igru je moguće postaviti na listu želja na ovome linku, a moguće će ju biti zaigrati na PC-u.

Piše: Matija Ančić

Stray Blade

Jeste li ikada poželjeli zaigrati igru čiji je glavni lik antropolog koji putuje svijetom i otkriva misteriozne rune uz pomoć magičnog pomoćnika koji je ujedno i vuk? Ne trebate tražiti dalje jer ste pronašli idealan naslov za sebe. Stray Blade je akcijski RPG u kojem glavni lik uspije slučajno razbiti prastaru čaroliju i ući u svijet davno izgubljene civilizacije. Ukoliko ste očekivali da ćete u igri mirno istraživati novi svijet, varate se. Na put će vam pritom stati nove moćne civilizacije koje neće biti lagano savladati pa ćete se morati okrenuti stvaranju runa, oružja, oruđa i ovladati istima. Magični pomoćnik, vuk Boji nije tu samo da upotpuni doživljaj, već i od njega ima neke koristi jer tko se boji vuka još. Naime, prilikom borbi s neprijateljima Boji je u mogućnosti pomoći i oživiti našeg izgubljenog heroja. Igru je moguće postaviti na listu želja na ovome linku ukoliko ju želite zaigrati na PC-u, a možemo je očekivati tijekom 2023. godine. Stray Blade bit će moguće zaigrati i na Xbox One, Series X i S te PlayStation 5 konzolama.

Eiyuden Chronicle franšiza

Doživjeli smo kratku promociju Eiyuden Chronicle: Rising naslova koji je dostupan od 10. svibnja ove godine kako bi nas podsjetili da probamo zaigrati ovaj akcijski RPG, ali su nam dali i do znanja da sljedeće godine možemo očekivati nastavak pod nazivom Eiyuden Chronicle: Hundred Heroes. Naime, nastavak Rising priča priču o tegobama grada da stane natrag na noge nakon potresa koji je razorio cijeli grad i traži od naših junaka da oni pruže pomoć. Prodajna točka pružanja pomoći ljudima u teškoj situaciji ipak nije dobra volja ili pozitivan osjećaj solidarnosti, već mogućnost kupnje boljeg oružja ili pak učenja novih recepata za pripremu pa time igrač ima korist od pomaganja razrušenom gradu. Tijekom igranja likovi će doživjeti različite avanture, upoznati lokalce i naučiti štošta jedni o drugima i razlozima za potragu izgubljenog blaga koje se ondje skriva. Za nastavak Hundred Heroes saznali smo kako će se odvijati u istome svijetu te će sadržavati i neke iste likove, a oni koji su zaigrali i preteču u sljedećem će nastavku biti nagrađeni. Eiyuden Chronicle: Rising dostupan je na Nintendo Switch, PlayStation 4 i 5 te Xbox One i Series X/S konzolama i na PC-u.

Miasma Chronicles

Na Showcaseu smo prvi puta vidjeli najavu za naslov Miasma Chronicles u kojem se pojavljuje mladić Elvis i njegov robotski stariji brat, a kojima je dana misteriozna rukavica kojom je moguće kontrolirati Miasmu. Miasma je opasna sila koja je uspjela razoriti Ameriku, a tijekom najave saznajemo kako se s druge strane zida nalazi upravo majka dvojice braće. Riječ je o turn-based kombatu s elementima RPG-a koji nas vodi kroz fantastičnu priču u kojoj ćemo saznati što je zapravo Miasma i kakvi su joj ciljevi. Naslov je najavljen za Xbox i Playstation konzole te PC, a putem Epic Gamesa ga je moguće postaviti na listu želja. Izlazak se igre očekujem tijekom 2023. godine.

Osim navedenih igara, nismo saznali ništa o čemu se šuškalo ranije, već samo da 505 Games pomažu pri objavi novog nastavka popularne igre, konkretnije Control 2. Nadamo se da će i ovaj 505 imati liniju igara na vašoj listi želja.