Little Witch in the Woods od danas u Early Accessu

Little Witch in the Woods od danas u Early Accessu

0

Šarmantna mala vještica Ellie koja je još u procesu istraživanja i učenja svijeta oko sebe i svojih vještina napokon je dostupna za naše ekrane.

Dugo očekivana RPG igra pikselizirane grafike, čija okolina svojim duhom podsjeća na poznati Stardew Valley, dostupna je u Early Accessu na ovome linku po promotivnoj cijeni od 11,96€. Developeri Sunny Side Up podsjećaju kako rani komentari i doživljaj igre značajno pridonose njihovim poboljšanjima i uvidu u nedostatke. Potpunu verziju igre pripremaju za izlazak sljedeće godine no ne vežu se datumima jer smatraju da je i sam Early Access dovoljan izazov.

Kako igrači ne bi mislili da su u Early Accessu vidjeli sve, developeri napominju kako će se u punoj verziji igre pojaviti više aktivnosti, područja, predmeta i likova pa će samim time igrač imati i ispunjenije iskustvo. Tijekom EA-a dostupni za igru bit će prolog i prvo poglavlje, što zauzima oko pet sati igranja, dok će se full verzija sastojati od prologa, tri poglavlja i završetka, a gameplay će zauzimati oko 20 sati.

Piše: Matija Ančić

Lucerein Ortu

U Lucerein Ortu vještice žive zajedno, a u različitim su područjima sagradile vještičje kuće kojima pune vještice učenice. Njihov je zadatak pomoći obližnjem selu i seljacima te ukoliko ispune sve svoje zadatke tijekom učenja postaju formalne vještice. Postani i ti vještica učenica Ellie, otkrij kako izgleda njezina svakodnevnica i postani službena vještica!

Raznovrsne priče

Osim zauzimanja lika Ellie i uspješnog završetka učenja, potrebno je vježbati stvari naučene u vještičjoj školi, pomoći ljudima i učiniti svijet ljepšim mjestom za život. Također, sprijateljiti se s divnim likovima iz obližnjeg sela, slušati njihove priče i čak postati najbolji prijatelj s nekima od njih i time čuti njihove tajne koje možda nitko niti ne zna.

Istraživanje i aktivnosti

Pošto je ipak riječ o vješticama, svakako je poželjno da Ellie skuplja i obrađuje materijale pomoću kojih će izrađivati čarobne napitke, a koji mogu poslužiti i prilikom rješavanja problema. Ellie je znatiželjna vještica, uvijek otvorena za eksploraciju misterioznog svijeta, unikatnih lokacija te upoznavanje raznoraznih stvorenja kojima će popuniti stranice svoje vještičje knjige. Dakako, neke će lokacije imati i skrivene puteve gdje se mogu nalaziti i specijalni predmeti ili prečice.

Svakodnevni život

Tijekom dana moguće je razgovarati s novim prijateljima i saznati njihove ukuse, a sve to u svrhe darivanja koje će pomoći Ellie da se brže (ili sporije) sprijatelji, ovisno o njezinome odabiru. Važno je komunicirati s mačkama jer odnos vještica i mačaka seže duboko u povijest, a tijekom igre susretat će te se s mačkama različitih karaktera i voljom za druženjem. Ponekad će biti moguće i pecati na vodenoj površini i uživati u miru. Opuštanje će Ellie pružiti snagu za energične avanture tijekom sljedećih dana. Svakodnevni život male vještice još je uvijek u razvoju pa ćemo vjerojatno mnogo više toga vidjeti u punoj verziji same igre.

Minimalni zahtjevi sustava

64-bitni procesor i operacijski sustav
OS: Win 10 x64
Procesor: Dual Core i5 2.4 GHz
Memorija: 8 GB RAM
Grafika: GeForce GTX 560
Pohrana: 2 GB slobodnog prostora