Izašao video trailer za intrigantnu igru Svoboda 1945: Liberation

Izašao video trailer za intrigantnu igru Svoboda 1945: Liberation

0

Tijekom 2. svjetskog rata stanovnici malog češkog sela trpjeli su grozna stradanja i užase, no i nakon rata dio horrora se nastavio. U novoj igri Charles Gamesa otkrijte što se događalo i pomozite stanovnicima da raskrste s prošlošću kako bi mogli krenuti dalje sa životom.

Svi dobro znamo da je 2. svjetski rat iza sebe ostavio mnoge repove koji se protežu do današnjih dana i svaka politička opcija može pronaći neki povijesno točni detalj kojim može manipulirati u dnevnopolitičke svrhe, kako bi pokazala da gotovo nitko iz tog groznog svjetskog sukoba nije izašao čistih ruku, mada to ne može opravdati i umanjiti glavnu krivnju onih koji su sve započeli i počinili najveće zločine u modernoj povijesti.

Češki developer Charles Games odlučio je razviti igru Svoboda 1945: Liberation za Windows PC, Mac, Android i iOS platforme, koja pokušava rasvijetliti zbivanja u jednom malom češkom selu tijekom i nakon rata. Autori su željeli ispričati priču bez ikakvih političkih konotacija, koja se poziva isključivo na činjenice i pokušava otkriti mentalna stanja preživjelih građana kojima je 2. svjetski rat trajao i nakon oslobođenja 1945 godine.

Da su u tome uspjeli svjedoči podatak da je alpha preview demo izdan prošle godine igri već priskrbio 4 velike nagrade na festivalima Megamigs 2020, Big Festival 2021 i Games for Impact, za odličnu narativnu priču i društveni utjecaj pa developeri imaju veliki razlog za zadovoljstvo uoči lansiranja koje će uslijediti u kolovozu ove godine.

Igra je po gameplayu i žanrovski avantura u kojoj se miješaju 2D grafika i interaktivne video snimke s pravim glumcima, koji tumače stanovnike češkog sela na kojima su prisutni ožiljci drugog svjetskog rata, ali i poratnog razdoblja u kojem su nakon okupacije od strane nacista stigli komunistička kolektivizacija i brojne moralne dileme oko uspostavljanja nove Čehoslovačke republike.

Mada su likovi i priče u igri izmišljeni, temelje se na arhiviranim svjedočanstvima stvarnih osoba i stvarnih povijesnih događanja, pa igra ima i velike edukativne potencijale.

U ulozi ste istražitelja koji nastoji ustanoviti što se sve događalo u selu Svobodi, a dodatna zanimljivost je što je i sam upleten u priču preko svojeg djeda. U svakom slučaju djeluje jako zanimljivo, a kako sve to funkcionira možete vidjeti u ovom gameplay video traileru koji je izdan uoči lansiranja igre.