Insomniac Games zapošljava za novu PS5 multiplayer ekskluzivu

Insomniac Games zapošljava za novu PS5 multiplayer ekskluzivu

0

Popularni razvojni studio je objavio oglas za pet ključnih pozicija novog velikog multiplayer projekta. Fanovi se s pitaju radi li se o Sunset Overdriveu ili Resistanceu.

Najradišniji Sonyev studio, koji iza sebe ima već dva PlayStation 5 hita, akcijsku avanturu Marvel’s Spider-Man: Miles Morales i platformer Ratchet & Clank: Rift Apart, očito već radi na novoj igri za PlayStation.

Razvojni studio je nedavno također objavio kako je okončana Microsoftova ekskluzivnost za tip pucačinu Sunset Overdrive, te da ih ništa ne koči od razvoja nastavka, budući da imaju puna intelektualna prava na ime igre.

Treće, najavili su da zapošljavaju nove radnike i proširuju tim, s novim kreativnim i umjetničkim direktorima, te sistemskim dizajnerom za multiplayer. Posložimo li sve kockice, gotovo da je nastavak Sunset Overdrivea gotovo sigurna stvar. S druge strane, ljubitelji PlayStation ekskluziva se ipak nekako nadaju da će oživjeti njihova omiljena franšiza Resistance, odličan FPS iz PlayStation 3 ere, također Insomniacova uspješnica.

Koja god igra nas očekujemo, pravo je vrijeme za novi Sonyev multiplayer hit. Posljednja uspješna pucačina iz prvog lica je sad već davni Killzone: Shadow Fall. Sony se u PS4 generaciji ipak odlučio za treće lice u velikoj većini svojih igara, jer vjeruju da se tako igrači bolje povezuju s glavnim likovima. Također su se orijentirali isključivo na igre koje pogoni napeta i zanimljiva radnja, zbog čega je multiplayer godina stavljen u drugi plan.

Otvorene pozicije najavljuju multiplayer hit. Osim što je zanimljivo pročitati u kojem smjeru Insomniac Games razmišlja, možda se baš u vama krije idući talent igraće industrije.