Igrači na PS5 mogu isključiti Crossplay u Modern Warfare 2, no ne i oni na PC-u i Xboxu

Igrači na PS5 mogu isključiti Crossplay u Modern Warfare 2, no ne i oni na PC-u i Xboxu

0

Crossplay je opcija igranja multiplayer igara koja omogućuje da se u istim mečevima nađu igrači koji istu igru igraju na PC računalima, Xbox i PlayStation konzolama, no mnogim igračima se to ne sviđa.

Brojni igrači na konzolama ne žele u MP mečevima igrače koji koriste PC, jer smatraju da korištenje miša i tipkovnice njima daje prednost pa to nazivaju varanjem.

S druge strane mnogi PC igrači ne žele crossplay zbog automatizirane pomoći u ciljanju (aim assista) jer smatraju da time gube prednost u skillu koji su stekli dugotrajnim igranjem, što im uvelike kvari gaming seanse.

Iz tog razloga mnogi prije ulaska u mečeve traže opciju kojom se crossplay isključuje, kako bi se u mečevima mogli obračunavati isključivo s igračima koji koriste istu platformu kao oni.

Prema tvrdnji brojnih gamera na Redditu, u igri Modern Warfare 2 ne postoji opcija za isključivanje crossplaya za igrače na Xbox konzoli i PC računalu, dok je s druge strane ona uredno postavljena u opcije menija MW2 na PS5 konzoli, kao što možete vidjeti u ovom screenshotu.


Doista je čudno što je Activision odlučio pružiti tu mogućnost samo igračima na PS5, a ne i onima na drugim platformama pa su počele kružiti glasine da je to bio nalog Microsofta koji želi PC i Xbox spojiti u jedan ekosustav, no po nama to ne zvuči uvjerljivo.

Mada se ne radi o bugu, po nama je ovo očiti propust Activisiona, jer uklanjanje opcije za isključivanje crossplaya narušava osnovnu funkcionalnost igre pa vjerujemo da bi uskoro inačica igre za PC i Xbox mogla dobiti nadogradnju koja će to omogućiti, posebice ukoliko će igrači biti dovoljno bučni s prosvjedima.