Halo Infinite: Prvi video multiplayera

Halo Infinite: Prvi video multiplayera

0

Microsoft je na virtualnom E3 događanju prikazao video gameplaya free to play multiplayera i objavio izlazak igre za božićne praznike.

Nova Microsoftova pucačina Halo Infinite za Windows PC, Xbox Series X/S i Xbox One platforme stići će na tržište uoči božićnih patnika ove godine, a ekipa iz Redmonda i developer 343 za E3 sajam (virtualni) su lansirali video trailer gameplaya u multiplayeru, koji će uz kampanju biti jedan od najzanimljivijih modova za igranje.

Čak što više, multiplayer će biti besplatan, odnosno free-to-play, a izaći će zajedno s osnovnom igrom.

U besplatnom “free-to-play” MP dijelu igre, pronaći ćete brojne modove i načine igre, od borbe na malim klasičnim Arena mapama za 4 vs 4 igrača, pa sve do moda koji će vas povesti u 12 vs 12 Big Team Battle bitke s  vozilima i letjelicama, na prekrasno dizajniranim otvorenim prostorima.

Kako bi se novim igračima olašalo igranje, 343 je razvio novi tutorial sustav pod nazivom Academy, gdje ćete uvježbavati svoje vještine kretanja, upravljanja vozilima, pucanja i korištenja specijalnih gadgeta te se boriti protiv botova s različitim skillovima i težinama. Tu ćete također moći isprobavati i razne konfiguracije “lodouta”, odnosno kombinacije oružja i opreme koju namjeravate koristiti u pravim mečevima, a nudit će vam se i opcije treninga za razne konfiguracije “matchmakinga”, temeljene na skillu kojim raspolažete.

U igri će biti podržan i cross-play između igrača na PC-ima i konzolama, a igrači na PC-u će imati još i opcije igranja u split screenu i lokalnoj (LAN) mreži.

Obzirom da će MP dio igre biti besplatan, jasno je da ćete imati velike mogućnosti kupnje opreme i oružja unutar igre, no 343 kaže da tu neće biti loot boxova, jer sve će biti isključivo kozmetičke prirode pa se ne morate plašiti “pay-to-win” sustava jer toga neće biti.

Kako će to sve skupa funkcionirati vidjet ćemo kad se igra pojavi, a zasad možemo jedino reći da izgleda doista odlično, kao što možete i sami vidjeti u ovom videu.